
Oksehaleragu med semolinagnocchi
Lær hvordan du lager en smakfull oxtail ragù servert med myke semolinenøkkelgnocchi. En perfekt rett for de som elsker rik og fyldig mat.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 210 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 5 pund oksesvanskjøtt, kuttet på tvers i biter
- 1/4 kopp allsidig mel
- 2 teskjeer nykvernet svart pepper
- 2 spiseskjeer Diamond Crystal eller 1 spiseskje Morton kosher salt, pluss mer
- 2 spiseskjeer olivenolje
- 1 stor løk, hakket
- 2 store gulrøtter, skrellet og hakket
- 2 selleristilker, hakket
- 1 hvitløkshode, delt i fedd og knust
- 4 kvister rosmarin
- 1 flaske (750 ml) rødvin
- 1 boks (15 unser) knuste tomater
- 1/4 kopp rødvinseddik eller sherryeddik
- 1 spiseskje honning
- 3 kopper hel melk
- 2 spiseskjeer usaltet smør
- Kosher salt
- 1 kopp finmalt semulje
- 1 kopp finrevet Parmesanost, pluss mer til servering
- 1 stort eggeplomme
- 2 spiseskjeer olivenolje
- 1/4 kopp finhakket persille
Fremgangsmåte
- 1Ragù: Vend oxtails, mel, pepper, 2 ss. eller 1 ss. salt i en stor bolle til oxtailene er jevnt dekket. Varm opp olje i en stor, tykk gryte over middels høy varme. Arbeid i porsjoner, kok oxtailene i ett lag, snu av og til, til de er brune overalt, 15–20 minutter. Overfør oxtailene til en tallerken etter hvert som de er ferdige. Kok løk, gulrøtter, selleri, hvitløk og rosmarin i samme gryte, rør ofte, til grønnsakene er brune rundt kantene, 10–15 minutter. Tilsett vin, tomater, eddik og honning, rør og skrap opp brune biter; kok opp. Krydre med flere rikelige klyper salt og legg oxtailene tilbake i gryten. Hell i vann så det akkurat dekker oxtailene; la det småkoke forsiktig. Dekk delvis til og kok, reduser varmen etter behov for å holde det på en svak småkoking, til kjøttet faller av beinet, 3–3 ½ timer. La det avkjøle; dekk til og avkjøl i minst 12 timer.
- 2Vend oxtailene, mel, pepper, 2 ss. eller 1 ss. salt i en stor bolle til oxtailene er jevnt dekket. Varm opp olje i en stor, tykk gryte over middels høy varme. Arbeid i porsjoner, kok oxtailene i ett lag, snu av og til, til de er brune overalt, 15–20 minutter. Overfør oxtailene til en tallerken etter hvert som de er ferdige.
- 3Kok løk, gulrøtter, selleri, hvitløk og rosmarin i samme gryte, rør ofte, til grønnsakene er brune rundt kantene, 10–15 minutter. Tilsett vin, tomater, eddik og honning, rør og skrap opp brune biter; kok opp. Krydre med flere rikelige klyper salt og legg oxtailene tilbake i gryten. Hell i vann så det akkurat dek