Falsk kjøttdeigpai

Falsk kjøttdeigpai

oppskrift på mock mincemeat pie, en deilig og vegansk pai med smak av krydder og frukt. perfekt for høst- og vinterdager.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 8
bakeverk

Ingredienser

  • 2 stk. 12-tommers runde paibunner
  • 680 gram Granny Smith-epler (ca. 3 store), skrelt, delt i fire, kjernet, kuttet i 1/2-tommers terninger
  • 1 kopp tørkede currants
  • 3/4 kopp gule rosiner
  • 3/4 kopp søtede tørkede tranebær
  • 3/4 kopp tørkede aprikoser, i terninger
  • 1/2 kopp tørkede sure eller søte kirsebær
  • 1 kopp sukker
  • 2 ss mild (lys) melasse
  • 2 ss mørk rom
  • 2 ss brandy
  • 2 ss maisstivelse
  • 2 ss (1/4 blokk) usaltet smør
  • 1 ts finrevet appelsinskall
  • 3/4 ts finrevet sitronskall
  • 1/2 ts malt ingefær
  • 1/4 ts malt kanel
  • 1/4 ts malt allehånde
  • Stor klype malt nellik
  • Stor klype fin sjøsalt
  • 1 ss kremfløte
  • 1 ss sukker

Fremgangsmåte

  1. 1For crust: Plasser paiene på to stekebrett uten kant, og la dem avkjøle mens du forbereder fyllet.
  2. 2Plasser paiene på to stekebrett uten kant, og la dem avkjøle mens du forbereder fyllet.
  3. 3For fyllet: Plasser en tredjedel av eplene i en food processor. Bruk av/på-knappen for å hakke dem i små biter. Overfør de hakkede eplene til en stor kjele. Gjenta hakking av de resterende eplene i to omganger i food processoren, og tilsett dem i kjelen. Legg alt tørket frukt i food processoren. Bruk av/på-knappen for å hakke til frukten begynner å klumpe seg. Tilsett tørket frukt i kjelen med eplene. Tilsett sukker, melasse, rom, brandy, maisenna, smør, appelsinskall, sitronskall, krydder og havsalt; rør for å blande. La det småkoke over middels lav varme til blandingen er veldig tykk, og rør ofte for å unngå at det brenner seg, i 10 til 12 minutter. Ta kjelen av varmen. Overfør paifyllet til en stor bolle og la det avkjøle helt, ca. 1 time. Plasser risten i den nederste tredjedelen av ovnen; forvarm til 190°C. Overfør én paideig til en 23 cm glassform, og la deigen henge over kanten. Fordel det avkjølte fyllet jevnt i paideigen. Skjær den andre paideigen i 1/2 tommer brede strimler. Legg seks av deigenstrimlene oppå fyllet med 1 tomme mellomrom. Plasser seks strimler i en 45-graders vinkel i forhold til de første, og dann et diamantmønster. Trim endene på strimlene slik at de er jevne med bunnen av paideigen. Brett inn kanten på deigen og strimlene, og trykk kantene sammen med en gaffel for å forsegle. (Føler du deg ambisiøs? Klikk her for