Laks og ris innpakket i butterdeig med dillsaus

Laks og ris innpakket i butterdeig med dillsaus

oppskrift på en smakfull rett med laks og ris innpakket i butterdeig, servert med frisk dillsaus. perfekt for en elegant middag eller festmåltid.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1/2 kopp langkornet hvit ris
  • 2 spiseskjeer (1/4 pinne) smør
  • 1/2 kopp finhakket purre (bare de hvite og lysegrønne delene)
  • 170 gram ferske shiitakesopp, stilkene fjernet og hakket
  • 2 ark frossen butterdeig (en pakke på 17 1/4 unser) – tintet
  • 4 laksefileter à 170 gram (4 x 2 1/2 tommer) uten skinn
  • 1 egg, vispet med 1 spiseskje vann
  • 2/3 kopp hermetisk blåskjelljuice
  • 1/2 kopp tørr hvitvin
  • 1 1/4 kopp crème fraîche eller piskefløte
  • 3 spiseskjeer finhakket frisk dill

Fremgangsmåte

  1. 1For salmon, rice, pastry: Bring a medium saucepan of salted water to a boil. Add rice; boil uncovered until just tender, about 18 minutter. Sil av vannet. Smelt smør i en tung, middels stor stekepanne over middels lav varme. Tilsett purre; sauté til den begynner å mykne, ca. 4 minutter. Tilsett sopp. Dekk til pannen; kok til soppen slipper ut saften sin, og rør av og til, ca. 5 minutter. Fjern lokket. Øk varmen til middels høy; sauté til væsken har fordampet, ca. 3 minutter. Overfør til en bolle. Tilsett ris. Krydre med salt og pepper. La det avkjøle helt. Smør et stort bakepapirkledd stekebrett. Rull ut ett paideig på en melet overflate til en 30 cm kvadrat. Kutt i 4 like store kvadrater. Fordel risfyllet i midten av hver kvadrat, og form det til en oval med endene mot to hjørner av deigen. Legg laksen oppå risen. Strø med salt og pepper. Brett deighjørnene opp rundt laksen (deigen vil ikke lukke helt rundt laksen). Rull ut det resterende paideigen på en melet overflate til en 33 cm kvadrat. Kutt i 4 like store kvadrater. Legg ett kvadrat oppå hver laksefilet, og tøy hjørnene under bunnen av deigen for å lukke laksen helt inne. Klyp kantene sammen for å forsegle, og pensle med eggblandingen hvis nødvendig for å få det til å feste. Plasser laksepakker med sømmen ned på det forberedte stekebrettet. Dekk til og la stå i kjøleskapet i 30 minutter. (Kan lages 8 timer i forveien. Oppbevares kjølig.) Forvarm ovnen til 200°C. Pensle toppen av deigen med eggblandingen. Stek til den er gyllen, og en steketermometer satt inn i fisken viser 63°C, ca. 30 minutter.
  2. 2Bring en medium kjele med saltet vann