
Smørstekte kalkunbryst
oppskrift på smørristet kalkunbryst som er saftig, smakfull og enkel å lage. perfekt for en sunn og deilig hovedrett. prøv den i dag!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. To skinn- og beinfrie kalkunbryst (3 1/2–4 pund)
- 1/2 kopp (1 stang) usaltet smør, romtemperert
- Kosher-salt, nykvernet pepper
- 6 kvister timian
- 4 kvister rosmarin
- 1 hvitløkshode, fedd skrellet og knust
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 220°C. Gni forsiktig løs skinnet fra kalkunbrystene og smør inn under skinnet og over hele utsiden av brystene; krydre med salt og pepper. Strø timian, rosmarin og hvitløk over et stort, rimet stekebrett og legg kalkunbrystene, med skinnsiden opp, oppå. Stek kalkunbrystene, og snu dem halvveis i steketiden, til skinnet er sprøtt og gyllent, og et steketermometer som settes inn i den tykkeste delen av brystene viser 73°C (for optimal saftighet bør du koke den hvite kjøttdelen av kalkunbrystene til en lavere indre temperatur enn du ville gjort med en hel fugl), i 45–55 minutter. Overfør kalkunbrystene til et serveringsfat og la dem hvile i 10 minutter før de skjæres opp. Server kalkunbrystene med stekesjyen ved siden av.
- 2Forvarm ovnen til 220°C. Gni forsiktig løs skinnet fra kalkunbrystene og smør inn under skinnet og over hele utsiden av brystene; krydre med salt og pepper.
- 3Strø timian, rosmarin og hvitløk over et stort, rimet stekebrett og legg kalkunbrystene, med skinnsiden opp, oppå. Stek kalkunbrystene, og snu dem halvveis i steketiden, til skinnet er sprøtt og gyllent, og et steketermometer som settes inn i den tykkeste delen av brystene viser 73°C (for optimal saftighet bør du koke den hvite kjøttdelen av kalkunbrystene til en lavere indre temperatur enn du ville gjort med en hel fugl), i 45–55 minutter.
- 4Overfør kalkunbrystene til et serveringsfat og la dem hvile i 10 minutter før de skjæres opp.
- 5Server kalkunbrystene med stekesjyen ved siden av.