Bryst kylling teriyaki

Bryst kylling teriyaki

Lær å lage deilig braised chicken teriyaki med denne enkle oppskriften. Perfekt for en smakfull hovedrett som passer hele familien.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1 kopp soyasaus
  • 3/4 kopp sake eller tørr hvitvin
  • 3/4 kopp hermetisk lavsalt kyllingbuljong
  • 1/4 kopp sukker
  • 1 1/2 spiseskjeer finhakket fersk ingefær med skallet
  • 4 store hvitløksfedd, finhakket
  • 1 4,5-punds kylling til steking

Fremgangsmåte

  1. 1Rør sammen de første seks ingrediensene i en stor, tykk gryte over svak varme til sukkeret er oppløst. Tilsett kylling. Dekk til gryten og la det småkoke til kyllingen er akkurat gjennomkokt, og snu den av og til, omtrent 50 minutter. Overfør kyllingen til et serveringsfat; dekk med folie for å holde den varm. Øk varmen og kok opp sausen til den er redusert til 1 1/2 kopp, ca. 15 minutter. Øs sausen over kyllingen.
  2. 2Rør sammen de første seks ingrediensene i en stor, tykk gryte over svak varme til sukkeret er oppløst. Tilsett kylling. Dekk til gryten og la det småkoke til kyllingen er akkurat gjennomkokt, og snu den av og til, omtrent 50 minutter. Overfør kyllingen til et serveringsfat; dekk med folie for å holde den varm. Øk varmen og kok opp sausen til den er redusert til 1 1/2 kopp, ca. 15 minutter. Øs sausen over.