
Koreanske pannekaker
lær hvordan du lager deilige korean pancakes med denne enkle oppskriften. perfekt for frokost eller som en snack. rask, enkel og smakfull.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
frokost
Ingredienser
- 3 spiseskjeer soyasaus
- 2 teskjeer riseddik (uten smakstilsetninger)
- 1 spiseskje sesamfrø, ristet
- 1/4 teskje tørkede hete rød pepperflak
- 1/4 teskje asiatisk sesamolje
- 1 kopp tørkede skrelte (gule) mungbønner*
- 2 mellomstore gulrøtter
- 1 bunt vårløk (bare de hvite og lysegrønne delene)
- 1 (5 tommer) fersk rød chili, tynne skiver på tvers (2 spiseskjeer), inkludert frø
- 1 spiseskje finhakket hvitløk (ca. 3 fedd)
- 1 kopp vann
- 2 store egg
- 2 spiseskjeer hvetemel
- 1 teskje salt
- 4 spiseskjeer vegetabilsk olje
- Spesialutstyr: en japansk Benriner** eller annen justerbar skivemaskin
Fremgangsmåte
- 1Lag en dippesaus: Rør sammen alle ingrediensene til dippesausen i en liten bolle.
- 2Rør sammen alle ingrediensene til dippesausen i en liten bolle.
- 3Lag pannekaker: Skyll mungbønner i en sikt under kaldt rennende vann til vannet er klart. Dekk bønnene med kaldt vann i en bolle, med 5 cm vann over bønnene, og la dem blø i kjøleskap i minst 2 timer.
- 4Skjær gulrøtter i tynne staver, helst med en skiver.
- 5Del vårløken i to på langs og skjær den i 5 cm lange biter.
- 6Bland gulrøtter, vårløk, chili og hvitløk i en stor bolle.
- 7Sil mungbønnene og kjør dem sammen med vann i en foodprocessor til de er jevne, ca. 1 minutt.
- 8Tilsett egg, mel og salt, og kjør til en jevn røre, ca. 30 sekunder.
- 9Hell røren over grønnsakene i bollen og rør med en fleksibel slikkepott. (Røren vil være tykk.)
- 10Varm opp 1 ss olje i en stor, tykk, non-stick stekepanne (minst 20 cm i diameter) på middels varme til den er varm, men ikke røykende, og sving pannen for å dekke bunnen med olje.
- 11Rør i røren, og hell deretter 1 kopp (ca. 2,5 dl) av røren i pannen. Trykk lett ned med en stor slikkepott for å flate ut og fordele grønnsakene jevnt, slik at du får en 20 cm stor pannekake (mindre enn 1,5 cm tykk).
- 12Stek til kantene begynner å boble og bli gylne, ca. 1–2 minutter, snu deretter med en slikkepott og stek til den andre siden er gyllen, ytterligere 1–2 minutter.
- 13Legg pannekaken på tørkepapir for å renne av.
- 14Lag tre til i samme måte, og legg dem oppå hverandre (etter å ha latt dem renne