Lemon Blinis med kaviar og vårløk Crème Fraîche
Lær hvordan du lager deilige lemon blinis med kaviar og scallion crème fraîche. Perfekt for forrett eller spesielle anledninger.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 8
forrett
Ingredienser
- 1/3 kopp crème fraîche eller rømme
- 2 spiseskjeer veldig tynne skiver av vårløk, delt
- 3 spiseskjeer hel melk
- 1 stort egg
- 2 teskjeer revet sitronskall, delt
- 1/4 kopp bokhvetemel
- 1/4 teskje bakepulver
- 1/4 teskje sukker
- En klype salt
- 2 spiseskjeer usaltet smør, delt
- 2 unser kaviar, for eksempel ørretkaviar eller lakserogn (se Koks' notater)
Fremgangsmåte
- 1Rør sammen crème fraîche og 1 spiseskje av vårløken. Smelt 1 spiseskje smør i en stor non-stick panne på lav varme og skrap det over i en liten bolle. Visp inn melk, egg og 1 teskje finrevet sitrusskall. Tilsett mel, bakepulver, sukker og salt, og visp til jevnt. Smelt halvparten av det resterende smøret i en stor non-stick panne på middels-lav varme. Slipp 6 runde teskjeer med røre i pannen og kok til små bobler dannes på overflaten, kantene virker tørre, og undersiden er gyllen, ca. 2 til 3 minutter. Snu og kok til gyllen og gjennomstekt, ca. 1 til 2 minutter til. Overfør til en tallerken og dekk med folie for å holde varmen. Smelt resten av det resterende smøret i pannen og lag 6 nye blinis (du vil ha litt røre igjen). For å servere, topp blinisene med en liten klatt crème fraîche med vårløk og litt kaviar, og dryss deretter med resten av sitrusskallet og vårløken.