Kylling med 40 fedd hvitløk

Kylling med 40 fedd hvitløk

Lær hvordan du lager en saftig kylling med 40 hvitløksfedd. En enkel og smakfull oppskrift perfekt for middagen.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 75 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 1 (4 lb) kylling
  • 1/2 teskje salt
  • 1/4 teskje svart pepper
  • 1 knapp kopp olivenolje
  • 2 ferske persillekvister
  • 1 fersk rosmarin kvist
  • 1 fersk timian kvist
  • 1 fersk salvie kvist
  • 1 laurbærblad (ikke California)
  • 1 selleristang
  • 40 hvitløksfedd, skrelte (fra 3 til 4 hvitløkshoder)
  • Tilbehør: ristet baguetteskiver
  • Spesialutstyr: kjøkkensnor

Fremgangsmåte

  1. 1Forvarm ovnen til 175°C. Skyll kyllingen og tørk den godt. Strø salt og pepper innvendig og utvendig. Bind bena sammen med kjøkkenhyssing og brett vingene under kyllingen. Varm opp olje i en stor, tykk, ovnsfast gryte på 20–25 cm i diameter over moderat høy varme til den er varm, men ikke rykende, og brun deretter kyllingen forsiktig på alle sider til den er gyllenbrun, ca. 10 minutter. Overfør kyllingen til en tallerken. Bind urter og selleri sammen med hyssing for å lage en bouquet garni, og legg den i gryten sammen med hvitløksfedd. Legg kyllingen med brystet opp på toppen av hvitløken og stek, dekket tett, midt i ovnen, og pensle den med jevne mellomrom, til den er gjennomstekt og et øyeblikks-termometer som settes inn 5 cm inn i den kjøttfulle delen av låret (unngå benet) viser 77°C, ca. 30–40 minutter. Overfør kyllingen til et skjærebrett, og la den hvile i 10 minutter, mens du reserverer stekesjyen. Skjær kyllingen i serveringsstykker og fordel den stekte hvitløken på ristet brød. Server kyllingen med litt av stekesjyen over.