Artisjokk- og grønn hvitløkssuppe med brødskiver med pestobestikk av brennesle og valnøtt

Artisjokk- og grønn hvitløkssuppe med brødskiver med pestobestikk av brennesle og valnøtt

oppskrift på en smakfull artiskokk- og grønn hvitløkssuppe servert med nettel- og valnøttpesto crostini, perfekt for en lett forrett eller sommermiddag

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1. 2 mellomstore sitroner
  • 4 store artisjokker
  • 2 spiseskjeer extra virgin olivenolje
  • 1 mellomstor løk, tynne skiver
  • 1 purre, bare de hvite og lysegrønne delene, grovhakket
  • 4 hoder grønn hvitløk,* den hardeste grønne delen fjernet og grovhakket
  • 1 mellomstor Yukon Gold-potet, skrelt og delt i 2,5 cm store biter
  • 4 kopper kyllingkraft eller lav-salt kyllingbuljong
  • 1 spiseskje kosher-salt
  • 1 teskje nykvernet svart pepper
  • Nettle-walnut pesto crostini
  • *Grønn hvitløk er ung hvitløk før den begynner å danne fedd. Den ligner en babypurre, med en lang grønn topp og hvit ball, og har en mildere smak enn moden hvitløk. Hvis du ikke finner grønn hvitløk, kan mild elefant-hvitløk brukes som erstatning. Bruk 4 store fedd.

Fremgangsmåte

  1. 1Fyll en stor bolle med isvann og saften av 1/2 sitron, og slipp den samme sitronhalvdelen oppi vannet. Kutt av artiskokksstilkene og kast dem. Bruk en serrert kniv og kutt av den øverste tommeren av artiskokkerne. Arbeid med én artiskokk om gangen, og bøy de ytre bladene bakover til de knekker av nær bunnen. Kast flere lag med blader på samme måte til de utsatte bladene er blekgule øverst og blekgule nederst. Kutt av de grønne tuppene. Røft åpne midten av artiskokken, og bruk en melonballer eller skje til å skrape ut små, lilla-spissede blader og den hårete kjernen. Bruk en skarp paringkniv og trim utsiden av bunnen til ingen mørkegrønne områder gjenstår, del deretter artiskokken i fire, gni de kuttede overflatene med den andre sitronhalvdelen, og slipp den i vannet. Trim de resterende artiskokkene på samme måte. I en tung gryte på 6 liter, varm opp oljen over moderat varme til den er varm, men ikke røykende. Tilsett løk, purre og hvitløk, og surr under omrøring til det er mykt, ca. 8 minutter. Sil av artiskokkene og ha dem i gryten sammen med potetbiter, kyllingkraft, salt, pepper og 4 kopper vann. La det småkoke, og skru deretter ned varmen, dekk til, og kok til artiskokkene og potetene er møre, ca. 20 minutter. Arbeid i 4 omganger, og puré suppen i en blender til den er veldig glatt, og sil den deretter gjennom en finmasket sil over i en ren gryte. Sett over svak varme og rør inn saften av den gjenværende sitronen. Server suppen i dype skåler og plasser forsiktig en liten porsjon med brødskiver med brenneslepesto og valnøtter i midten av hver.
  2. 2Fyll en stor bolle med