Tacos med svinekjøtt i grønn saus (Tacos de cerdo en salsa verde)

Tacos med svinekjøtt i grønn saus (Tacos de cerdo en salsa verde)

Lær hvordan du lager deilige tacos med svinekjøtt i grønn saus. En smakfull og enkel oppskrift på mexicansk taco til middag eller fest.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 50 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1 1/2 pund tomatillos (15 til 18), skrellet og skylt
  • 2 serrano- eller jalapeñopepper, stilket fjernet
  • 1 teskje spisskummenfrø
  • 3 allehånde bær
  • 1 hele nellik
  • 3 mellomstore hvitløksfedd, skrellet
  • 1/2 kopp hakket koriander
  • 1 1/2 teskjeer salt, delt
  • 1,36 kg svinekjøttskulder, skåret i 2,5 cm store biter
  • 2 spiseskjeer vegetabilsk olje

Fremgangsmåte

  1. 1I en 3-liters kjele dekker du tomatillos og chili med kaldt vann og koker opp. Skru ned varmen og la grønnsakene småkoke uten lokk, vend dem av og til, til tomatillos er møre og khaki-grønne over hele, men fortsatt hele, omtrent 15 minutter. Sett kokevannet til side. Varm opp spisskummen, allehånde og nellik i en liten, tørr stekepanne over middels varme, rist pannen eller rør i krydderet til det dufter godt og spisskummen er noen nyanser mørkere, ca. 1 minutt. Ha krydderet i en blender sammen med 1 kopp av kokevannet fra tomatillene og kjør til krydderet er malt. Bruk en hullsleiv til forsiktig å løfte tomatillos og chili ut av det resterende kokevannet og legg dem i blenderen sammen med hvitløk, koriander og 1/2 teskje salt. Kjør til glatt puré. Tørk svinekjøttet godt og krydre med resten av saltet. Varm opp oljen i en bred, tykk gryte på 4–5 liter over middels høy varme og brun kjøttet i porsjoner uten å overfylle, vend det av og til, ca. 8 minutter per porsjon. Legg alt kjøttet tilbake i gryten og tilsett tomatillosausen. La det småkoke, rør om for å dekke kjøttet med sausen, og skru ned varmen. La det småkoke under lokk, av og til å røre, til kjøttet er mørt og sausen har tyknet, ca. 1 1/2 til 2 timer. Hvis nødvendig, fortsett å koke uten lokk for å tykne sausen. Riv kjøttet med to gafler. Lag tacos med tilbehøret.
  2. 2I en 3-liters kjele dekker du tomatillos og chili med kaldt vann og koker opp. Skru ned varmen og la grønnsakene småkoke uten lokk, vend dem av og til, til tomatillos er møre og khaki-grønne over hele, men fortsatt hele, omtrent 15 minutter