
Potetgrateng med einerbær
Lær hvordan du lager en deilig potetgrateng med en smak av einer. Perfekt for høst- og vintermåltider, enkel å lage og full av smak.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1 1/2 teskjeer einerbær*
- 1 kopp kremfløte
- 3/4 stykke (6 spiseskjeer) usaltet smør, smeltet
- 1 1/4 teskje salt
- 3/4 teskje svart pepper
- 900 g russet (bakte) poteter (omtrent 4 stk.)
- Spesialutstyr: en elektrisk kaffekvern/krydderkvern; en justerbar skivemaskin med blad; en ildfast, lav bakeform på 2 liter
Fremgangsmåte
- 1Sett ovnracket i midterposisjon og forvarm ovnen til 190°C. Finhakk einerbær i en kvern. Visp sammen krem, smør, 1 1/4 teskjeer malt einerbær (kast resten), salt og pepper i en stor bolle til det er godt blandet. Skrell potetene og skjær dem i 1/8-tommers tykke skiver. Vend potetskivene inn i kremblandingen og overfør dem til en ildfast form, og fordel dem jevnt. Dekk tett med aluminiumsfolie og stek til potetene er veldig møre, ca. 50 minutter til 1 time. Forvarm grillen. Fjern folien og grill potetene 5–7,5 cm fra varmekilden til de er gylne, ca. 6 minutter. La stå i 10 minutter før servering.
- 2Sett ovnracket i midterposisjon og forvarm ovnen til 190°C.
- 3Finhakk einerbær i en kvern.
- 4Visp sammen krem, smør, 1 1/4 teskjeer malt einerbær (kast resten), salt og pepper i en stor bolle til det er godt blandet. Skrell potetene og skjær dem i 1/8-tommers tykke skiver. Vend potetskivene inn i kremblandingen og overfør dem til en ildfast form, og fordel dem jevnt. Dekk tett med aluminiumsfolie og stek til potetene er veldig møre, ca. 50 minutter til 1 time.
- 5Forvarm grillen.
- 6Fjern folien og grill potetene 5–7,5 cm fra varmekilden til de er gylne, ca. 6 minutter.
- 7La stå i 10 minutter før servering.
- 8*Tilgjengelig i krydderseksjonen på noen supermarkeder.
- 9*Tilgjengelig i krydderseksjonen på noen supermarkeder.