Ovnsbakte kyllinglår med gulrøtter og Yukon Gold-poteter

Ovnsbakte kyllinglår med gulrøtter og Yukon Gold-poteter

Oppdag en enkel oppskrift på ovnsbakte kyllinglår med søte gulrøtter og gyldne ytternyter poteter. Perfekt for en velsmakende og næringsrik middag.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 3 ss olivenolje, delt
  • 6 store kyllinglår med skinn og bein (helst økologiske; ca. 1 kg)
  • 1 ss grovt kosher-salt
  • 2 ts tørket timian
  • 1 ½ ts nykvernet svart pepper
  • ¼ ts nyrevet eller malt muskatnøtt
  • 900 g mellomstore Yukon Gold-poteter med skallet på, vasket og delt i 5 cm lange, 1,3 cm tykke staver
  • 900 g mellomstore gulrøtter, skrelte og delt i 5 cm lange, 1,3 cm tykke staver
  • 3 ss finhakket frisk gressløk

Fremgangsmåte

  1. 1Forvarm ovnen til 230°C. Smør et stort stekebrett med 1 spiseskje olje. Legg kyllingen på stekebrettet. Vend den slik at den blir dekket av olje, og legg den med skinnsiden opp. Bland salt, timian, 1½ teskje pepper og muskatnøtt i en liten bolle. Strø halvparten av blandingen over kyllingen. Stek til kyllingen begynner å få farge og noe av fettet har smeltet, ca. 30 minutter. I mellomtiden, bland poteter, gulrøtter, 2 spiseskjeer olje og resten av salt- og timianblandingen i en stor bolle. Overfør lårene til en middels stor bolle og sett til side. Overfør potet- og gulrotblandingen til samme stekebrett og vend den slik at den dekkes av stekefettet. Stek til grønnsakene er møre, ca. 30 minutter. Legg lårene på grønnsakene, og hell de oppsamlede saftene fra kyllingen over. Sett stekebrettet tilbake i ovnen. Stek til kyllingen er gjennomstekt og grønnsakene er brune, ytterligere 15 minutter. Plasser kyllingen på et serveringsfat og pynt med gressløk.
  2. 2Forvarm ovnen til 230°C. Smør et stort stekebrett med 1 spiseskje olje. Legg kyllingen på stekebrettet. Vend den slik at den blir dekket av olje, og legg den med skinnsiden opp. Bland salt, timian, 1½ teskje pepper og muskatnøtt i en liten bolle. Strø halvparten av blandingen over kyllingen. Stek til kyllingen begynner å få farge og noe av fettet har smeltet, ca. 30 minutter.
  3. 3I mellomtiden, bland poteter, gulrøtter, 2 spiseskjeer olje og resten av salt- og timianblandingen i en stor bolle. Overfør lårene til en middels stor bolle og sett til side. Overfør potet- og gulrotbland