
Grillet kylling, rødløk og mynte-spyd med gresk salat
oppskrift på deilige grillede kylling- og myntkebabs med frisk gresk salat, perfekt for sommermåltider og utendørs grilling.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1 ½ pund skinnfrie, benfrie kyllingbrysthalvdelene, skåret i 2,5 cm biter
- 4 spiseskjeer ekstra jomfroliv olje
- 4 hvitløksfedd, knust
- 1 teskje tørket mynte
- 1 teskje tørket oregano
- 1 teskje salt
- 1 teskje malt svart pepper
- 2 spiseskjeer fersk sitronsaft
- 1 bunt fersk mynte
- 1 rød løk, skåret i 2,5 cm biter
- 8 metallspyd på 30 cm
- Gresk salat
Fremgangsmåte
- 1Bland kylling, 2 spiseskjeer olje, hvitløk, mynte, oregano, salt og pepper i en middels stor bolle. La det marinere i 30 minutter. Visp sammen de resterende 2 spiseskjeene olje og sitronsaft i en liten bolle for å blande. Forbered grillen (middels høy varme). Riv av store mynteblader fra stilkene. Træ kylling, løk og mynteblader på spyd i vekselsvis rekkefølge; strø over salt og pepper. Grill til kyllingen er akkurat gjennomstekt, og snu og pensle av og til med olje-sitronsausen, ca. 9 minutter. Server gresk salat ved siden av.