
Serranoskinke salat med mandel- og hvitløksaus
oppskrift på en frisk serrano skinke salat med kremet mandel hvitløkssaus, perfekt for en lett forrett eller sommermiddag
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1 hvitløksfedd
- 1/2 teskje salt
- 1/2 kopp pluss 2 spiseskjeer skivede, blancherte mandler (3 oz), ristet og avkjølt
- 1/2 kopp vann
- 3 spiseskjeer ekstra jomfru olivenolje
- 1 spiseskje sherryeddik*
- 1/4 teskje sterk pepper saus, for eksempel Tabasco
- 1/8 teskje svart pepper
- 1 flaske spanske piquillo-pepper, 7–8 oz, skylt, drenert og tørket
- 1 hode romainesalat (1 lb), ytterblad fjernet og hodet skåret i tynne skiver på 1/4 tomme (8 kopper)
- 1/4 lb tynnsnittet serranoskinke*
Fremgangsmåte
- 1Finhakk hvitløk og mos den til en pasta med salt ved bruk av en tung kniv eller en morter og støter. Overfør blandingen til en blender sammen med 1/2 kopp mandler, vann, olje, eddik, hot sauce og svart pepper, og kjør til dressingen er veldig glatt, ca. 1 minutt. Hakk de resterende 2 spiseskjeene mandler grovt. Skjær et langsgående snitt i paprikaene og kast eventuelle frø, deretter skjær paprikaene i 1/4-tommers brede strimler. Fordel romaine og paprika på 4 tallerkener, og legg skinke oppå. Drypp litt dressing over hver porsjon og strø med hakkede mandler. Server resten av dressingen ved siden av.
- 2Finhakk hvitløk og mos den til en pasta med salt ved bruk av en tung kniv eller en morter og støter. Overfør blandingen til en blender sammen med 1/2 kopp mandler, vann, olje, eddik, hot sauce og svart pepper, og kjør til dressingen er veldig glatt, ca. 1 minutt. Hakk de resterende 2 spiseskjeene mandler grovt.
- 3Skjær et langsgående snitt i paprikaene og kast eventuelle frø, deretter skjær paprikaene i 1/4-tommers brede strimler.
- 4Fordel romaine og paprika på 4 tallerkener, og legg skinke oppå. Drypp litt dressing over hver porsjon og strø med hakkede mandler. Server resten av dressingen ved siden av.
- 5*Tilgjengelig i spesialbutikker for delikatessevarer, noen supermarkeder og The Spanish Table (206-682-2827).
- 6*Tilgjengelig i spesialbutikker for delikatessevarer, noen supermarkeder og The Spanish Table (206-682-2827).