Svinekjøttdumplings

Svinekjøttdumplings

Lær hvordan du lager deilige pork dumplings hjemme med vår enkle oppskrift. Perfekt for forretter eller snacks, full av smak og enkel å lage.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 20
forrett

Ingredienser

  • 1 3/4 kopper hvetemel, pluss ekstra til utbaking
  • 1 (2 tommer) stykke fersk, skrelt ingefær
  • 1/2 kopp lys soyasaus
  • 1 bunt vårløk, tynne skiver
  • 3/4 pund svinekjøttdeig (fra skulder; ikke magert)
  • Spesialutstyr: en rund kakeutstikker med diameter på 3 1/4 tommer

Fremgangsmåte

  1. 1Rør sammen mel og 1/2 kopp lunkent vann i en bolle til en deig dannes. Elt på en lett melet overflate til den er akkurat glatt, 1 til 2 minutter, deretter pakk den tett inn i plastfolie og la den hvile ved romtemperatur i minst 10 minutter. Mens deigen hviler, del ingefæren i to, finhakk den ene halvdelen og skjær den andre halvdelen i veldig tynne matchstikker (mindre enn 3 mm tykke). Bland 5 spiseskjeer soyasaus med ingefærmatchstikkene i en liten bolle. Sett til side 2 spiseskjeer vårløk til pynt, finhakk resten og legg det i en bolle sammen med svinekjøtt, finhakket ingefær og de resterende 3 spiseskjeene soyasaus. Elt forsiktig med hendene i bollen til det er akkurat blandet. Sett i kjøleskapet, dekket, i 10 minutter. Mens svinekjøttblandingen hviler, dekk en stor bakeplate med papirhåndklær og dryss lett med mel, og dryss også lett på en arbeidsflate med mel. Del deigen i to og pakk inn den ene halvdelen igjen. Trykk den andre halvdelen flat til en firkant. Kjevle ut deigen til en 33 cm stor kvadrat (mindre enn 3 mm tykk) med en lett melet kjevle, og dryss på mer mel etter behov, før du stikker ut 12 sirkler (nærmest sammen) med en rund utstikker. (Hvis deigen setter seg fast i utstikkeren, dypp den lett i mel og rist av overflødig før du stikker ut hver sirkel.) Sett til side restene. Overfør sirklene til den dekkede bakeplaten og dekk løst med et lag papirhåndklær lett drysset med mel på toppen. Kjevle ut den andre halvdelen av deigen og stikk ut 12 flere sirkler på samme måte, og legg dem på bakeplaten. Bland restene av deigen og pakk inn i plastfolie, og la hvile i minst 10 minutter. Mens de