
Porsjon av svin med pistachjefrø, plommesaus og stekte purre
oppskrift på smakfull svinefilét dekket med pistasj, servert med søt plumsås og sprøstekte purreløk for en elegant hovedrett.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 50 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1/2 kopp kyllingkraft eller hermetisk lavsalt kyllingbuljong
- 1/3 kopp østerssaus*
- 1/3 kopp plommesaus*
- 1/4 kopp mirin (søt japansk risvin)*
- 1/4 kopp appelsinjuice
- 2 spiseskjeer chili-hvitløkssaus*
- 3 kaffirlimeblader**
- 1 spiseskje eplesidereddik
- 1 spiseskje sukker
- 1 spiseskje orientalsk sesamolje
- 1 1/2 pund svinefilet, skåret i 12 skiver (hver ca. 3,8 cm tykk)
- 1/2 kopp (ca. 115 gram) ristede, naturlige pistasjnøtter, finhakket
- 2 spiseskjeer (1/4 av en neve) avkjølt usaltet smør, delt i 4 biter
- Sprø stekte purre (valgfritt)
Fremgangsmåte
- 1Kombiner kyllingkraft, østerssaus, plommesaus, mirin, appelsinjuice, chili-hvitløkssaus og kaffirlimeblader i en tung liten kjele over middels høy varme. La det småkoke til sausen er redusert til 1 kopp, og visp av og til, ca. 25 minutter. Visp inn eplesidereddik og sukker. Ta av varmen. (Saften kan forberedes 3 dager i forveien. Dekk til og oppbevar i kjøleskapet.) Fjern kaffirlimebladene. Forvarm ovnen til 175°C. Varm sesamolje i en stor, tung stekepanne over høy varme. Krydre svinekjøttet med salt og pepper. Stek svinekjøttet til det er gyllent, ca. 1 minutt på hver side. Overfør svinekjøttet til arbeidsflaten; pensle hver bit med sausen og dypp i pistasjnøtter, vend for å dekke. Overfør svinekjøttet til en bakeplate med opphøyde kanter. Stek til et steketermometer satt inn i midten viser 65°C, ca. 10 minutter. Kok opp sausen. Tilsett smør én bit av gangen, visp bare til det er smeltet før neste bit tilsettes. Overfør 2 svinefileter til hver av 6 tallerkener. Hell saus rundt svinekjøttet. Topp med stekte purre, hvis ønskelig. Server umiddelbart.
- 2Kombiner kyllingkraft, østerssaus, plommesaus, mirin, appelsinjuice, chili-hvitløkssaus og kaffirlimeblader i en tung liten kjele over middels høy varme. La det småkoke til sausen er redusert til 1 kopp, og visp av og til, ca. 25 minutter. Visp inn eplesidereddik og sukker. Ta av varmen. (Saften kan forberedes 3 dager i forveien. Dekk til og oppbevar i kjøleskapet.) Fjern kaffirlimebladene.
- 3Forvarm ovnen til 175°C. Varm sesamolje i en stor, tung stekepanne over høy varme.