Kremet sommerkål

Kremet sommerkål

Oppdag en enkel oppskrift på creamy summer slaw, perfekt for varme dager. Frisk kålblanding med kremet dressing, ideell for sommermåltider.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 15 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1/2 kopp kulturmelk
  • 1/3 kopp majones
  • 3 spiseskjeer fersk sitronsaft
  • Kosher-salt, nykvernet pepper
  • 1 liten bunt brokkoli (ca. 340 gram)
  • 1/2 middels Napa-kål, tynne skiver (ca. 6 kopper)
  • 2 vårløk, tynne skiver
  • 8 unser sukkererter, tynne skiver
  • 4 spiseskjeer hakkede friske gressløk, delt

Fremgangsmåte

  1. 1Bland smørmelk, majones og sitronsaft i en liten bolle; krydre med salt og pepper og visp det godt sammen. Sett smørmelksdressingen til side. Bruk en grønnsaksskreller og skrell broccolistilken hvis skallet er tykt. Del broccolien i to på langs, og skjær den deretter i tynne skiver på tvers, startende ved kronen. Vend brokkoli, kål, vårløk, sukkererter, 2 ss gressløk og den reserverte smørmelksdressingen i en stor bolle; krydre med salt og pepper. Server kålsalaten toppet med resten av gressløken. FORBERED: Kålsalaten kan lages 6 timer i forveien. Dekk til og oppbevar i kjøleskapet.