Ristede rødløk

Ristede rødløk

Lær hvordan du lager perfekte stekte røde løk. En enkel oppskrift som passer til mange retter og anledninger. Perfekt som tilbehør eller egen rett.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 3 pund små rødløk (ca. 9 stk), delt gjennom rotenden, deretter skåret i 3/4 tommers brede båter med noe av kjernen festet til hver
  • 1/4 kopp (1/2 stang) smør, smeltet
  • 1 1/2 teskje tørket timian
  • 1 1/2 teskje grovt salt
  • 1/2 teskje malt svart pepper
  • 2 spiseskje rødvinseddik

Fremgangsmåte

  1. 1Plasser en rist i den nederste tredjedelen og en rist i den øverste tredjedelen av ovnen, og forvarm til 230°C. Legg to store bakepapir med aluminiumsfolie; smør folien godt. Arranger løkvinger med skjæreflaten ned på de forberedte arkene. Pensle løken med smeltet smør. Bland timian, salt og pepper i en liten bolle; strø over løken. Drypp med eddik. Dekk bakepapirene tett med aluminiumsfolie. Stek løken i 20 minutter. Vend bakepapirene fra topp til bunn og fortsett å steke til bunnen av løkvingene er brune, omtrent 20 minutter til. Fjern folien. Bruk en slikkepott til å vende løkvingene; dekk med folie og stek til bunnen av løken er brune og kantene er lett sprø, ved å snu på plasseringen av bakepapirene etter 5 minutter, totalt ca. 15 minutter. (Kan forberedes 1 dag i forveien. Oppbevar løken på arkene i kjøleskapet, dekket. Varm opp uten å dekke i ovn på 180°C til gjennomvarm, ca. 15 minutter.)