
Ristede rødløk
Lær hvordan du lager perfekte stekte røde løk. En enkel oppskrift som passer til mange retter og anledninger. Perfekt som tilbehør eller egen rett.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 3 pund små rødløk (ca. 9 stk), delt gjennom rotenden, deretter skåret i 3/4 tommers brede båter med noe av kjernen festet til hver
- 1/4 kopp (1/2 stang) smør, smeltet
- 1 1/2 teskje tørket timian
- 1 1/2 teskje grovt salt
- 1/2 teskje malt svart pepper
- 2 spiseskje rødvinseddik
Fremgangsmåte
- 1Plasser en rist i den nederste tredjedelen og en rist i den øverste tredjedelen av ovnen, og forvarm til 230°C. Legg to store bakepapir med aluminiumsfolie; smør folien godt. Arranger løkvinger med skjæreflaten ned på de forberedte arkene. Pensle løken med smeltet smør. Bland timian, salt og pepper i en liten bolle; strø over løken. Drypp med eddik. Dekk bakepapirene tett med aluminiumsfolie. Stek løken i 20 minutter. Vend bakepapirene fra topp til bunn og fortsett å steke til bunnen av løkvingene er brune, omtrent 20 minutter til. Fjern folien. Bruk en slikkepott til å vende løkvingene; dekk med folie og stek til bunnen av løken er brune og kantene er lett sprø, ved å snu på plasseringen av bakepapirene etter 5 minutter, totalt ca. 15 minutter. (Kan forberedes 1 dag i forveien. Oppbevar løken på arkene i kjøleskapet, dekket. Varm opp uten å dekke i ovn på 180°C til gjennomvarm, ca. 15 minutter.)