
Hellige rutabaga-, nepe- og gulrotsuppe
Oppdag en smakfull og næringsrik suppe med rødbete, pastinakk og gulrot. Perfekt for kalde dager og sunn matglede.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1 ss olivenolje
- 1 ½ kopp hakket purre (bare de hvite og lysegrønne delene)
- ½ kopp hakket selleri
- 1 hvitløksfedd, finhakket
- 2 kopper 1/2-tommers biter av skrelte neper
- 2 kopper 1/2-tommers biter av skrelte roter, eller kålrot
- 2 kopper 1/2-tommers biter av skrelte russetpoteter
- 2 kopper skivede gulrøtter
- 1 boks på 28 gram med hakkede tomater i juice
- 4 bokser à 14 ½ gram med grønnsaksbuljong eller lavsalt kyllingbuljong
Fremgangsmåte
- 1Varm opp olje i en stor, tykk gryte på middels-lav varme. Tilsett purre, selleri og hvitløk, og sautér til grønnsakene begynner å bli myke, ca. 5 minutter. Tilsett neper, kålrabi, poteter, gulrøtter, tomater med saft og 2 bokser buljong. Kok opp. Skru ned varmen, dekk til og la småkoke til grønnsakene er veldig møre, ca. 45 minutter. Overfør 4 kopper av suppen til en foodprocessor. Kjør til puré, nesten glatt. Ha puréen tilbake i gryten. Tilsett de resterende 2 boksene med buljong, og la det småkoke. Smak til med salt og pepper. Server suppen i boller.
- 2Varm opp olje i en stor, tykk gryte på middels-lav varme. Tilsett purre, selleri og hvitløk, og sautér til grønnsakene begynner å bli myke, ca. 5 minutter. Tilsett neper, kålrabi, poteter, gulrøtter, tomater med saft og 2 bokser buljong. Kok opp. Skru ned varmen, dekk til og la småkoke til grønnsakene er veldig møre, ca. 45 minutter.
- 3Overfør 4 kopper av suppen til en foodprocessor. Kjør til puré, nesten glatt. Ha puréen tilbake i gryten. Tilsett de resterende 2 boksene med buljong, og la det småkoke. Smak til med salt og pepper. Server suppen i boller.