Mango chutney

Mango chutney

oppskrift på mango chutney - en deilig og smakfull saus som passer til mange retter. lær hvordan du lager den hjemme på en enkel måte.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 3 mellomstore epler, skrelt, kjernet og hakket
  • 2 store mangoer, skrelt og hakket
  • 1/2 mellomstor søt rød paprika, hakket
  • 1 1/2 kopper (375 mL) granulert sukker
  • 1 kopp (250 mL) finhakket løk
  • 1/2 kopp (125 mL) gule rosiner
  • 1/2 kopp (125 mL) hvit eddik
  • 1/4 kopp (50 mL) finhakket skrelt ingefærrot
  • 1 spiseskje (15 mL) sitronsaft
  • 2 teskjeer (10 mL) karri pulver
  • 1/2 teskje (2 mL) malt muskatnøtt, kanel og salt
  • 1/2 teskje malt kanel
  • 1/2 teskje salt

Fremgangsmåte

  1. 1Kombiner epler, mango, rød pepper, sukker, løk, rosiner, eddik og ingefærrot i en stor rustfri stål- eller emaljepanne. Kok opp over høy varme, reduser varmen, og la det småkoke uten lokk i 20 minutter, eller til frukten er mør og blandingen har tyknet, av og til omrøring. Tilsett sitronsaft, karri, muskatnøtt, kanel og salt; la det småkoke forsiktig i 5 minutter.
  2. 2Ta de varme glassene ut av kokeriet, og fyll chutneyen på glassene med en avstand på ca. 1/2 tomme (1 cm) til kanten (hodeplass). Behandle i 10 minutter for halvpint (250 ml) glass og 15 minutter for pint (500 ml) glass, i henhold til instruksjonene for lengre behandlingstid.
  3. 3SERVETIPS: Chutney Smør
  4. 4Server med grillet eller barbecued kylling. Bland 3 ss (45 ml) Mango Chutney med 1 ss (15 ml) myknet smør eller margarin. Rør inn 2 ts (10 ml) hakket frisk koriander og en klype cayennepepper. Gir ca. 1/4 kopp (50 ml).
  5. 5Server med grillet eller barbecued kylling.
  6. 6Bland 3 ss (45 ml) Mango Chutney med 1 ss (15 ml) myknet smør eller margarin. Rør inn 2 ts (10 ml) hakket frisk koriander og en klype cayennepepper. Gir ca. 1/4 kopp (50 ml).