
Mango chutney
oppskrift på mango chutney - en deilig og smakfull saus som passer til mange retter. lær hvordan du lager den hjemme på en enkel måte.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 3 mellomstore epler, skrelt, kjernet og hakket
- 2 store mangoer, skrelt og hakket
- 1/2 mellomstor søt rød paprika, hakket
- 1 1/2 kopper (375 mL) granulert sukker
- 1 kopp (250 mL) finhakket løk
- 1/2 kopp (125 mL) gule rosiner
- 1/2 kopp (125 mL) hvit eddik
- 1/4 kopp (50 mL) finhakket skrelt ingefærrot
- 1 spiseskje (15 mL) sitronsaft
- 2 teskjeer (10 mL) karri pulver
- 1/2 teskje (2 mL) malt muskatnøtt, kanel og salt
- 1/2 teskje malt kanel
- 1/2 teskje salt
Fremgangsmåte
- 1Kombiner epler, mango, rød pepper, sukker, løk, rosiner, eddik og ingefærrot i en stor rustfri stål- eller emaljepanne. Kok opp over høy varme, reduser varmen, og la det småkoke uten lokk i 20 minutter, eller til frukten er mør og blandingen har tyknet, av og til omrøring. Tilsett sitronsaft, karri, muskatnøtt, kanel og salt; la det småkoke forsiktig i 5 minutter.
- 2Ta de varme glassene ut av kokeriet, og fyll chutneyen på glassene med en avstand på ca. 1/2 tomme (1 cm) til kanten (hodeplass). Behandle i 10 minutter for halvpint (250 ml) glass og 15 minutter for pint (500 ml) glass, i henhold til instruksjonene for lengre behandlingstid.
- 3SERVETIPS: Chutney Smør
- 4Server med grillet eller barbecued kylling. Bland 3 ss (45 ml) Mango Chutney med 1 ss (15 ml) myknet smør eller margarin. Rør inn 2 ts (10 ml) hakket frisk koriander og en klype cayennepepper. Gir ca. 1/4 kopp (50 ml).
- 5Server med grillet eller barbecued kylling.
- 6Bland 3 ss (45 ml) Mango Chutney med 1 ss (15 ml) myknet smør eller margarin. Rør inn 2 ts (10 ml) hakket frisk koriander og en klype cayennepepper. Gir ca. 1/4 kopp (50 ml).