Kraftig mais- og kyllingsuppe

Kraftig mais- og kyllingsuppe

oppskrift på en fyldig og kremet mais- og kålskål, perfekt for kalde dager. enkel å lage og full av smak.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 10 kopper vann
  • 6 maiskolber, skrelte
  • 1/4 pund magert bacon, finhakket
  • de hvite og lysegrønne delene av 2 purre, vasket godt og hakket
  • 1 russetpotet (ca. ½ pund)
  • 1 rød paprika, finhakket
  • 2 ferske jalapeñochili, eller etter smak, uten frø og finhakket (bruk hansker)
  • 1 ½ kopper halvt og halvt
  • 8 kopper ferske basilikumblader, skylt og tørket
  • 2 hvitløksfedd, finhakket
  • ½ kopp olivenolje
  • ¼ kopp ferskrevet Parmesanost

Fremgangsmåte

  1. 1For å lage maisen: I en kjele kok opp vannet, og kok maisen i det, dekket, i 10 minutter. Overfør maisen til en sil, og hell kokevannet over i en stor varmebestandig bolle. I kjelen steker du baconet på moderat varme, under omrøring, til det er sprøtt og gyllent, og bruker en hullsleiv til å overføre det til tørkepapir for å renne av. Hell av alt unntatt 2 spiseskjeer av fettet fra kjelen, og i det gjenværende fettet koker du purreløken på moderat varme, under omrøring, i 5 minutter. Tilsett poteten, skrelt og finhakket, og kok opp blandingen, under omrøring, i 10 minutter. Tilsett maisen, som er skåret av kolbene, det reserverte kokevannet, paprikaen, jalapeñon, og smak til med salt og pepper. La suppen småkoke i 1 time. I en blender puréerer du 2 kopper av suppen, og heller den tilbake i kjelen. Rør inn halv-og-halv. Varm opp suppen på moderat varme, under omrøring, til den er varm. Server suppen i boller, og topp hver porsjon med en klatt pistou og litt av baconet.
  2. 2I en kjele koker du opp vannet, og koker maisen i det, dekket, i 10 minutter. Overfør maisen til en sil, og hell kokevannet over i en stor varmebestandig bolle. I kjelen steker du baconet på moderat varme, under omrøring, til det er sprøtt og gyllent, og bruker en hullsleiv til å overføre det til tørkepapir for å renne av. Hell av alt unntatt 2 spiseskjeer av fettet fra kjelen, og i det gjenværende fettet koker du purreløken på moderat varme, under omrøring, i 5 minutter. Tilsett poteten, skrelt og finhakket, og kok opp blandingen, under omrøring, i 10 minutter. Tilsett maisen, som er skåret av kol