
Sitrusmarinerte kyllinglår
oppskrift på sitrus-marinerte kyllinglår som er enkel å lage og full av smak. Perfekt til middag eller grillfest, med friske sitrusnyanser.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1 bunt vårløk, tynne skiver
- 1/2 bunt koriander, bare blader og de myke stilkene
- 2 hvitløksfedd, hakket
- 1 teskje finrevet limeskall
- 1 teskje finrevet appelsinskall
- 1/4 kopp fersk limejuice
- 1/4 kopp fersk appelsinjuice
- 1/4 kopp soyasaus med redusert saltinnhold
- 2 spiseskjeer vegetabilsk olje
- 1 spiseskje kosher-salt
- 900 gram kyllinglår med skinn og bein
Fremgangsmåte
- 1Sett til side 1/4 kopp skivede vårløk. Puls cilantro, hvitløk, sitrusskall, sitrusjuice, soyasaus, olje, salt og resten av vårløken i en food processor eller blender til en grov puré dannes. Sett til side 1/4 kopp marinade; legg resten av marinaden i en stor, lufttett plastpose. Tilsett kylling, lukk posen og vend den for å dekke kyllingen. La den marinere i minst 20 minutter. Forvarm ovnens grillelement. Ta kyllingen ut av marinaden og legg den med skinnsiden ned på et bakepapirkledd, ovnssikkert stekebrett med grillelement. Kast marinaden. Grill kyllingen til den er lett brunet, ca. 5 minutter. Snu den og fortsett å grille til den er gjennomstekt, og en steketermometer satt inn i den tykkeste delen av låret viser 75°C (165°F), ytterligere 12-15 minutter. Server kyllingen med den reserverte marinaden og vårløken. FORHÅNDSFORBEREDELSE: Kyllingen kan marineres 2 timer i forveien. Oppbevar den kjølig.
- 2Sett til side 1/4 kopp skivede vårløk. Puls cilantro, hvitløk, sitrusskall, sitrusjuice, soyasaus, olje, salt og resten av vårløken i en food processor eller blender til en grov puré dannes. Sett til side 1/4 kopp marinade; legg resten av marinaden i en stor, lufttett plastpose. Tilsett kylling, lukk posen og vend den for å dekke kyllingen. La den marinere i minst 20 minutter.
- 3Forvarm ovnens grillelement. Ta kyllingen ut av marinaden og legg den med skinnsiden ned på et bakepapirkledd, ovnssikkert stekebrett med grillelement. Kast marinaden. Grill kyllingen til den er lett brunet, ca. 5 minutter. Snu den og fortsett å grille til den er gjennomstekt, og en steketermometer satt inn i den tykkeste delen av lå