
Lagvis peppermynteknust sjokoladebark
oppskrift på lagd peppermynte crunch bark, en deilig og enkel dessert med peppermynte og sjokolade, perfekt for jul og vinter.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 20
dessert
Ingredienser
- 17 unser god kvalitet hvit sjokolade (som Lindt eller Stekr's), finhakket
- 30 røde og hvite stripete harde peppermyntekarameller, grovhakket (ca. 6 unser)
- 7 unser bittersøt (ikke usøtet) eller semisøt sjokolade, hakket
- 6 spiseskjeer piskefløte
- 3/4 teskje peppermynteekstrakt
Fremgangsmåte
- 1Du er en ekspert i norsk grammatikk og oversetter til flytende, korrekt norsk, fra alle språk
- 2Behold alle linjeskift og punktsetting.
- 3Vend den store bakeplaten med bunnen opp. Dekk den godt med folie. Marker en 12 x 9 tommers rektangel på folien. Rør hvit sjokolade i en metallbolle som er satt over en kjele med nesten kokende vann (ikke la bunnen av bollen berøre vannet) til sjokoladen er smeltet og glatt, og sukkermåleren viser 110°F. (Sjokoladen vil føles varm å ta på). Fjern fra vannet. Hell 2/3 kopp smeltet hvit sjokolade på rektangelet på folien. Bruk en glasurspatel til å fordele sjokoladen slik at hele rektangelet fylles. Strø over 1/4 kopp knuste peppermyntepastiller. Sett i kjøleskapet til det stivner, ca. 15 minutter. Rør bittersøt sjokolade, fløte og peppermynteekstrakt i en tykk medium stor kjele over middels lav varme til det akkurat er smeltet og glatt. La det avkjøle til nesten lunkent, ca. 5 minutter. Hell bittersøt sjokoladeblanding i lange linjer over hvit sjokolade-rektangelet. Bruk en glasurspatel til å fordele bittersøt sjokolade i et jevnt lag. Sett i kjøleskapet til det er veldig kaldt og fast, ca. 25 minutter. Varm opp den gjenværende hvite sjokoladen i bollen som er satt over nesten kokende vann til 110°F. Arbeid raskt, og hell hvit sjokolade over det faste bittersøte sjokoladlaget; spre det ut for å dekke. Strø umiddelbart over resten av de knuste peppermyntepastillene. Sett i kjøleskapet bare til det er fast, ca. 20 minutter. Løft folien med barken opp på arbeidsflaten; trim kantene. Kutt barken på tvers i 2-tommers brede striper. Bruk en metallspatel til å skyve barken av folien og over på arbeidsflaten. Kutt