Lagvis peppermynteknust sjokoladebark

Lagvis peppermynteknust sjokoladebark

oppskrift på lagd peppermynte crunch bark, en deilig og enkel dessert med peppermynte og sjokolade, perfekt for jul og vinter.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 20
dessert

Ingredienser

  • 17 unser god kvalitet hvit sjokolade (som Lindt eller Stekr's), finhakket
  • 30 røde og hvite stripete harde peppermyntekarameller, grovhakket (ca. 6 unser)
  • 7 unser bittersøt (ikke usøtet) eller semisøt sjokolade, hakket
  • 6 spiseskjeer piskefløte
  • 3/4 teskje peppermynteekstrakt

Fremgangsmåte

  1. 1Du er en ekspert i norsk grammatikk og oversetter til flytende, korrekt norsk, fra alle språk
  2. 2Behold alle linjeskift og punktsetting.
  3. 3Vend den store bakeplaten med bunnen opp. Dekk den godt med folie. Marker en 12 x 9 tommers rektangel på folien. Rør hvit sjokolade i en metallbolle som er satt over en kjele med nesten kokende vann (ikke la bunnen av bollen berøre vannet) til sjokoladen er smeltet og glatt, og sukkermåleren viser 110°F. (Sjokoladen vil føles varm å ta på). Fjern fra vannet. Hell 2/3 kopp smeltet hvit sjokolade på rektangelet på folien. Bruk en glasurspatel til å fordele sjokoladen slik at hele rektangelet fylles. Strø over 1/4 kopp knuste peppermyntepastiller. Sett i kjøleskapet til det stivner, ca. 15 minutter. Rør bittersøt sjokolade, fløte og peppermynteekstrakt i en tykk medium stor kjele over middels lav varme til det akkurat er smeltet og glatt. La det avkjøle til nesten lunkent, ca. 5 minutter. Hell bittersøt sjokoladeblanding i lange linjer over hvit sjokolade-rektangelet. Bruk en glasurspatel til å fordele bittersøt sjokolade i et jevnt lag. Sett i kjøleskapet til det er veldig kaldt og fast, ca. 25 minutter. Varm opp den gjenværende hvite sjokoladen i bollen som er satt over nesten kokende vann til 110°F. Arbeid raskt, og hell hvit sjokolade over det faste bittersøte sjokoladlaget; spre det ut for å dekke. Strø umiddelbart over resten av de knuste peppermyntepastillene. Sett i kjøleskapet bare til det er fast, ca. 20 minutter. Løft folien med barken opp på arbeidsflaten; trim kantene. Kutt barken på tvers i 2-tommers brede striper. Bruk en metallspatel til å skyve barken av folien og over på arbeidsflaten. Kutt