Tunfisk- og potetskebab med baskisk tomatsaus

Tunfisk- og potetskebab med baskisk tomatsaus

Lær hvordan du lager smakfulle tunfisk- og potetskebaber servert med en autentisk baskisk tomatsaus. Perfekt for en spennende hovedrett til sommeren.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 18 små røde poteter
  • 1,1 kg ahi-tuna, skåret i biter på 3,8 x 2,5 x 2,5 cm
  • 3 ss søt paprika
  • 2 ss olivenolje
  • 12 grillspyd
  • 2 kopper hickory-ristespon, bløtlagt i vann i 30 minutter og deretter drenert
  • Baskisk tomatsaus

Fremgangsmåte

  1. 1Kok poteter i en stor kjele med kokende, saltet vann til de er møre, ca. 15 minutter. Sil av vannet. La dem avkjøle helt. Del potetene i to. Bland poteter, tunfisk, paprika og olje i en stor bolle. Strø over salt. Vend forsiktig for å blande. (Kan lages 1 dag i forveien. Dekk til og oppbevar i kjøleskap.) Alternér potethalvdelene og tunfisken på spyd. Forbered grillen (middels til høy varme). Legg røykchips i en aluminiumsfoliepose på 8 x 6 tommer med åpen topp. Sett posen på kullene 5 minutter før du griller kebabene. Grill kebabene til tunfisken er akkurat gjennomstekt, og snu dem av og til, ca. 8 minutter. Hell Basque Tomatsaus på tallerkener. Plasser kebabene oppå sausen; server.