
Stekt torsk med fennikel og appelsin
utforsk denne smakfulle oppskriften på broiled cod med fennikel og appelsin. enkel å lage, perfekt for en lett og sunn middag.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1/4 kopp majones
- 1/4 teskje knuste rød pepperflak (valgfritt)
- 2 hvitløksfedd, finrevet, delt
- 2 teskjeer finrevet appelsinskall, delt
- 1 teskje kosher-salt, delt
- 4 (170 gram) skinnfrie torskefileter
- 1 fennikelfrø, veldig tynt skåret (ca. 340 gram)
- 1 bunt broccolini, trimmet og delt i to (ca. 225 gram)
- 1 liten appelsin, helst blodappelsin, tynnsnittet
- 1 (440 gram) boks hvite bønner, drenert og skylt
- 2 spiseskjeer olivenolje
- 1 spiseskje rosmarinkvister
- 1/4 kopp skivede mandler, hakket (ca. 30 gram)
Fremgangsmåte
- 1Sett ovnen på grillfunksjon på høy varme. Bland majones, rød pepperflak, 1 ts. hvitløk, 1 ts. appelsinskall og 1/2 ts. salt i en liten bolle. Legg torskefiletene på et stekebrett med kant. Smør majonesblandingen over hver filet. Vend fennikel, broccolini, appelsin, bønner, olje, rosmarin, og resten av hvitløken, 1 ts. appelsinskall og 1/2 ts. salt i en stor bolle. Fordel grønnsakene rundt fisken på stekebrettet, og legg appelsinskivene oppå bønnene og grønnsakene. Sett stekebrettet under grillen og grill til fisken er gyllen på toppen, ca. 5 minutter. Ta ut av ovnen, dryss mandler over hver filet, og fortsett å grille til mandlene er ristet og sprø, og fisken er gjennomstekt, ca. 1 minutt til.
- 2Sett ovnen på grillfunksjon på høy varme. Bland majones, rød pepperflak, 1 ts. hvitløk, 1 ts. appelsinskall og 1/2 ts. salt i en liten bolle.
- 3Legg torskefiletene på et stekebrett med kant. Smør majonesblandingen over hver filet.
- 4Vend fennikel, broccolini, appelsin, bønner, olje, rosmarin, og resten av hvitløken, 1 ts. appelsinskall og 1/2 ts. salt i en stor bolle. Fordel grønnsakene rundt fisken på stekebrettet, og legg appelsinskivene oppå bønnene og grønnsakene.
- 5Sett stekebrettet under grillen og grill til fisken er gyllen på toppen, ca. 5 minutter. Ta ut av ovnen, dryss mandler over hver filet, og fortsett å grille til mandlene er ristet og sprø, og fisken er gjennomstekt, ca. 1 minutt til.