Chive Oil

Chive Oil

Lær hvordan du lager chive oil hjemme med vår enkle oppskrift. Perfekt til salater, brød og retter som trenger en frisk smakstilsetning.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 10 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1 bunt gressløk
  • 1 1/2 kopper druefrø- eller vegetabilsk olje

Fremgangsmåte

  1. 1Sett et kaffefilter i en sikt over en varmebestandig målekopp eller bolle. Mos gressløk og olje i en blender til det er godt blandet. Overfør til en liten kjele og kok opp over middels høy varme, rør av og til, til blandingen begynner å syde, ca. 3 minutter. Fjern chive-oljen fra varmen og sil gjennom den forberedte siktet (press ikke på massen, ellers blir oljen uklar); la den avkjøle. FORBERED I FORVEIEN: Chive-oljen kan lages en uke i forveien. Dekk til og oppbevar i kjøleskapet.