
Guacamole
Lær å lage en deilig og enkel guacamole med vår steg-for-steg oppskrift. Perfekt som forrett eller tilbehør til fester og hverdagsmåltider.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 10 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1. 2 modne avokadoer (helst California)
- 1 liten løk, finhakket
- 1 hvitløksfedd, finhakket og most til en pasta med 1/2 teskje salt
- 1/2 teskje salt
- 4 teskjeer fersk limejuice, eller etter smak
- 1/2 teskje malt spisskummen
- 1 fersk eller sylteagurkjalapeño, hvis ønskelig, uten frø og finhakket (bruk hansker)
- 3 spiseskjeer fersk koriander, hvis ønskelig
Fremgangsmåte
- 1Del avokadene i to, fjern steinen og skje ut kjøttet i en bolle. Mos avokadokjøttet grovt med en gaffel og rør inn løk, hvitløkpasta, limesaft, spisskummen, chili og koriander. Guacamolen kan lages opptil 2 timer i forveien, med overflaten dekket av plastfolie, og oppbevares kaldt.
- 2Del avokadene i to, fjern steinen og skje ut kjøttet i en bolle. Mos avokadokjøttet grovt med en gaffel og rør inn løk, hvitløkpasta, limesaft, spisskummen, chili og koriander. Guacamolen kan lages opptil 2 timer i forveien, med overflaten dekket av plastfolie, og oppbevares kaldt.