Guacamole

Guacamole

Lær å lage en deilig og enkel guacamole med vår steg-for-steg oppskrift. Perfekt som forrett eller tilbehør til fester og hverdagsmåltider.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 10 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1. 2 modne avokadoer (helst California)
  • 1 liten løk, finhakket
  • 1 hvitløksfedd, finhakket og most til en pasta med 1/2 teskje salt
  • 1/2 teskje salt
  • 4 teskjeer fersk limejuice, eller etter smak
  • 1/2 teskje malt spisskummen
  • 1 fersk eller sylteagurkjalapeño, hvis ønskelig, uten frø og finhakket (bruk hansker)
  • 3 spiseskjeer fersk koriander, hvis ønskelig

Fremgangsmåte

  1. 1Del avokadene i to, fjern steinen og skje ut kjøttet i en bolle. Mos avokadokjøttet grovt med en gaffel og rør inn løk, hvitløkpasta, limesaft, spisskummen, chili og koriander. Guacamolen kan lages opptil 2 timer i forveien, med overflaten dekket av plastfolie, og oppbevares kaldt.
  2. 2Del avokadene i to, fjern steinen og skje ut kjøttet i en bolle. Mos avokadokjøttet grovt med en gaffel og rør inn løk, hvitløkpasta, limesaft, spisskummen, chili og koriander. Guacamolen kan lages opptil 2 timer i forveien, med overflaten dekket av plastfolie, og oppbevares kaldt.