Mac og ost med kylling og brokkoli

Mac og ost med kylling og brokkoli

Lær hvordan du lager en deilig mac and cheese med kylling og brokkoli. En enkel og smakfull rett som passer til hele familien.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1 pund skinnfrie og benfrie kyllingbryst
  • Olivenolje (til pensling)
  • 2 hoder brokkoli, delt i små buketter (ca. 5 kopper)
  • 2 spiseskjeer (1/4 stykke) usaltet smør
  • 2 spiseskjeer hvetemel
  • 4 kopper piskekrem
  • 1 kopp revet Fontina-ost (ca. 115 gram)
  • 1 kopp revet cheddarost (ca. 115 gram)
  • 1 pund pasta-skjell, nylig kokt
  • 1/2 bunt frisk gressløk, hakket

Fremgangsmåte

  1. 1Forbered grillen (middels varme). Strø kyllingen med salt og pepper. Pensle begge sider med olivenolje. Grill til gjennomstekt, ca. 6 minutter på hver side. Skjær kyllingen i terninger og sett til side. Kok brokkoli i en middels stor kjele med kokende, saltet vann til den er sprøtt-mør, ca. 3 minutter. Sett til side. Smelt smør i en stor, tykk kjele over middels varme. Tilsett mel og kok i 2 minutter, rør konstant. Bland gradvis inn fløte. Kok opp, skru ned varmen, og la det småkoke i 10 minutter, rør ofte. Tilsett begge ostene og rør til sausen er jevn. Smak til med salt og pepper. Tilsett pasta, kylling og brokkoli i sausen; bland godt. Pynt med gressløk og server.
  2. 2Forbered grillen (middels varme). Strø kyllingen med salt og pepper. Pensle begge sider med olivenolje. Grill til gjennomstekt, ca. 6 minutter på hver side. Skjær kyllingen i terninger og sett til side. Kok brokkoli i en middels stor kjele med kokende, saltet vann til den er sprøtt-mør, ca. 3 minutter. Sett til side.
  3. 3Smelt smør i en stor, tykk kjele over middels varme. Tilsett mel og kok i 2 minutter, rør konstant. Bland gradvis inn fløte. Kok opp, skru ned varmen, og la det småkoke i 10 minutter, rør ofte. Tilsett begge ostene og rør til sausen er jevn. Smak til med salt og pepper. Tilsett pasta, kylling og brokkoli i sausen; bland godt. Pynt med gressløk og server.