Cheesefy ovnsbakt aubergine

Cheesefy ovnsbakt aubergine

Lær hvordan du lager en deilig og enkel cheesy baked eggplant, perfekt som forrett eller lett middag. En smakfull oppskrift med ost og grønnsaker.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1 aubergine, skåret i 1/2 tomme skiver
  • 2 spiseskjeer olivenolje, eller etter behov
  • 1 spiseskje hvitløkspulver, eller etter smak
  • 2 spiseskjeer olivenolje
  • 1 liten løk, hakket
  • 3 fedd hvitløk, hakket
  • 2 små tomater, hakket
  • 1 (280 gram) pakke ferske spinatblader
  • 1/2 kopp ricottaost
  • 3/4 kopp revet mozzarellaost, delt
  • 3/4 kopp revet Parmesanost, delt
  • 3/4 kopp tomatsaus til pasta
  • 2 teskjeer italienske krydder

Fremgangsmåte

  1. 1Forvarm ovnen til 175 grader Celsius (350 grader Fahrenheit). Pensle aubergineskivene med olivenolje på begge sider, og legg dem på et bakepapirkledd stekebrett. Strø over hvitløkskrydder. Stek i 10 minutter.
  2. 2Varm opp 2 spiseskjeer olivenolje i en stor stekepanne på middels varme. Tilsett løk, hvitløk, tomater og spinat. Kok opp og rør i et par minutter til det begynner å dufte godt, og tomatene har sluppet ut saften. I en middels stor bolle blander du sammen ½ kopp ricottaost, ½ kopp mozzarellaost og ½ kopp Parmesanost. Sett til side.
  3. 3Legg aubergineskivene i en smurt ildfast form på 23x33 cm. Fordel spinatblandingen over. Skje osteblandingen over spinaten og jevn ut til et tynt lag. Hell spaghetti- eller tomatsausen over ostelaget. Strø resten av mozzarella- og Parmesanost over. Krydre med italienske urter.
  4. 4Stek i 30 minutter i den forvarmede ovnen, eller til retten er gjennomvarm og auberginen lett kan stikkes gjennom med en gaffel.