Veganske pannekaker

Veganske pannekaker

Lær hvordan du lager deilige veganske pannekaker med denne enkle oppskriften. Perfekt til frokost eller brunch for alle som ønsker et plantebasert alternativ.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
frokost

Ingredienser

  • 2 kopper hvetemel
  • 3 spiseskjeer sukker
  • 1 spiseskje bakepulver
  • Fin salt
  • 1 ½ kopper usøtet naturell soyamelk
  • ¹/₃ kopp virgin kokosolje, smeltet
  • 1 teskje ren vaniljeekstrakt
  • 4 teskjeer vegetabilsk olje
  • Lønnesirup, nøttesmør eller syltetøy, til servering

Fremgangsmåte

  1. 1Forvarm ovnen til 250 grader F. Visp sammen melet, sukkeret, bakepulveret og 1 teskje salt i en middels stor bolle. Visp sammen soyamelk, kokosolje og vanilje i en annen middels stor bolle (ikke vær redd hvis kokosoljen klumper seg). Tilsett soyamelk-blandingen i mel-blandingen og vend forsiktig sammen til det akkurat er blandet (det er greit om det er klumper).
  2. 2Varm opp en non-stick takke eller stor non-stick stekepanne på middels-lav varme. Tilsett 1 teskje vegetabilsk olje. Når pannen er varm, legg tre kaker av røren, hver på 1/4 kopp, jevnt fordelt, og stek til pannekakene begynner å boble og er gyldne, 4 til 5 minutter. Snu forsiktig pannekakene og stek til undersiden er gylden og pannekakene er gjennomstekte, 3 til 4 minutter (juster varmen etter behov for jevn bruning). Gjenta med resten av vegetabilsk olje og røre. Overfør de ferdigstekte pannekakene til ovnen for å holde dem varme. Server to per person med lønnesirup, nøttesmør, syltetøy eller ditt favorittilbehør.