
Veganske pannekaker
Lær hvordan du lager deilige veganske pannekaker med denne enkle oppskriften. Perfekt til frokost eller brunch for alle som ønsker et plantebasert alternativ.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
frokost
Ingredienser
- 2 kopper hvetemel
- 3 spiseskjeer sukker
- 1 spiseskje bakepulver
- Fin salt
- 1 ½ kopper usøtet naturell soyamelk
- ¹/₃ kopp virgin kokosolje, smeltet
- 1 teskje ren vaniljeekstrakt
- 4 teskjeer vegetabilsk olje
- Lønnesirup, nøttesmør eller syltetøy, til servering
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 250 grader F. Visp sammen melet, sukkeret, bakepulveret og 1 teskje salt i en middels stor bolle. Visp sammen soyamelk, kokosolje og vanilje i en annen middels stor bolle (ikke vær redd hvis kokosoljen klumper seg). Tilsett soyamelk-blandingen i mel-blandingen og vend forsiktig sammen til det akkurat er blandet (det er greit om det er klumper).
- 2Varm opp en non-stick takke eller stor non-stick stekepanne på middels-lav varme. Tilsett 1 teskje vegetabilsk olje. Når pannen er varm, legg tre kaker av røren, hver på 1/4 kopp, jevnt fordelt, og stek til pannekakene begynner å boble og er gyldne, 4 til 5 minutter. Snu forsiktig pannekakene og stek til undersiden er gylden og pannekakene er gjennomstekte, 3 til 4 minutter (juster varmen etter behov for jevn bruning). Gjenta med resten av vegetabilsk olje og røre. Overfør de ferdigstekte pannekakene til ovnen for å holde dem varme. Server to per person med lønnesirup, nøttesmør, syltetøy eller ditt favorittilbehør.