
Gulrot- og havremuffins
oppskrift på myke og saftige gulerots havregryn muffins, perfekte til frokost eller mellommål. en sunn og smakfull liten bakefavoritt.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 12
frokost
Ingredienser
- 1 kopp hvetemel til allsidig bruk
- 1 kopp sammalt hvete
- 2 teskjeer natron
- 1 teskje bakepulver
- 1/4 teskje salt
- 1 teskje kanel
- 3/4 kopp hvitt sukker
- 3/4 kopp brunt sukker
- 1 kopp rapsolje
- 3 egg, pisket
- 1 teskje vaniljeekstrakt
- 1/2 kopp ukokt havregryn
- 1/2 kopp kokosflak
- 1/2 kopp rosiner
- 2 kopper revet gulrot
- 1 (225 gram) boks med knust ananas, avrent med juicen reservert
- 1/4 kopp myknet kremost
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 175 grader C (350 grader F). Smør muffinsformene lett.
- 2I en stor bolle, bland hvetemel, sammalt mel, natron, bakepulver, salt og kanel. Lag en fordypning i midten av blandingen, og tilsett hvitt sukker, brunt sukker, rapsolje, egg og vanilje. Bland kun til det er jevnt fuktig. Vend inn havregryn, kokos, rosiner, gulrøtter og ananas.
- 3I en bolle, bland den reserverte ananasjuicen og kremost. Fyll hver muffinsform omtrent halvfull med muffingredienser, og reserver omtrent en tredjedel av røren. Skje omtrent en teskje kremostblanding i hver muffinsform. Topp med resten av røren, slik at hver muffinsform er omtrent to tredjedeler full.
- 4Stek i 25 minutter i den forvarmede ovnen, eller til en kniv stukket i midten av en muffin kommer ut ren.