Gulrot- og havremuffins

Gulrot- og havremuffins

oppskrift på myke og saftige gulerots havregryn muffins, perfekte til frokost eller mellommål. en sunn og smakfull liten bakefavoritt.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 12
frokost

Ingredienser

  • 1 kopp hvetemel til allsidig bruk
  • 1 kopp sammalt hvete
  • 2 teskjeer natron
  • 1 teskje bakepulver
  • 1/4 teskje salt
  • 1 teskje kanel
  • 3/4 kopp hvitt sukker
  • 3/4 kopp brunt sukker
  • 1 kopp rapsolje
  • 3 egg, pisket
  • 1 teskje vaniljeekstrakt
  • 1/2 kopp ukokt havregryn
  • 1/2 kopp kokosflak
  • 1/2 kopp rosiner
  • 2 kopper revet gulrot
  • 1 (225 gram) boks med knust ananas, avrent med juicen reservert
  • 1/4 kopp myknet kremost

Fremgangsmåte

  1. 1Forvarm ovnen til 175 grader C (350 grader F). Smør muffinsformene lett.
  2. 2I en stor bolle, bland hvetemel, sammalt mel, natron, bakepulver, salt og kanel. Lag en fordypning i midten av blandingen, og tilsett hvitt sukker, brunt sukker, rapsolje, egg og vanilje. Bland kun til det er jevnt fuktig. Vend inn havregryn, kokos, rosiner, gulrøtter og ananas.
  3. 3I en bolle, bland den reserverte ananasjuicen og kremost. Fyll hver muffinsform omtrent halvfull med muffingredienser, og reserver omtrent en tredjedel av røren. Skje omtrent en teskje kremostblanding i hver muffinsform. Topp med resten av røren, slik at hver muffinsform er omtrent to tredjedeler full.
  4. 4Stek i 25 minutter i den forvarmede ovnen, eller til en kniv stukket i midten av en muffin kommer ut ren.