
Grillet aubergine med fersk sterk saus og sprø egg
Lær hvordan du lager en smakfull grillrett med aubergine, fersk hot saus og sprø egg. Perfekt for en sommermiddag eller helgekos.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 1. 2 Fresno-chili, med frø, hakket
- 2. 1 hvitløksfedd, finhakket
- 3. Kosher-salt
- 4. 2 spiseskjeer rødvinseddik
- 5. 1 spiseskje honning
- 6. 4 japanske auberginer (ca. 570 gram totalt), delt i to på langs
- 7. 4 spiseskjeer olivenolje, delt
- 8. Nykvernet svart pepper
- 9. 3 vårløk, tynne skiver
- 10. 2 kopper korianderblader med tynne stilker, delt
- 11. 1/4 kopp fersk dill, delt
- 12. 2 store egg
Fremgangsmåte
- 11. Forbered grill til middels varme (eller varm opp en grillpanne på middels varme). Vend chiles, hvitløk og en stor klype salt i en liten bolle. La det stå til det akkurat blir mykt, 8–10 minutter. Rør inn eddik og honning i den varme sausen. I mellomtiden, drypp eggplantene med 2 spiseskjeer olje; krydre med salt og pepper. Grill, snu av og til, til de er lett forkullede og møre, 6–8 minutter. Skjær på diagonalen i tykke skiver; vend dem i en stor bolle med vårløk og halvparten av den varme sausen, koriander og dill. Overfør til et serveringsfat. Varm opp de resterende 2 spiseskjeene olje i en middels stor stekepanne på middels høy varme. Tilsett eggene; krydre med salt og pepper. Kok, og roter pannen av og til, til eggehvitene er gylne og sprø i kantene og stivner rundt plommen (som bør være rennende), omtrent 2 minutter. Snu eggene og kok bare til plommene begynner å stivne, omtrent 30 sekunder. Skjær eggene i strimler; legg dem over eggplantene. Drypp med den resterende varme sausen; topp med resten av koriander og dill.