
Fersk pastadeig
Lær hvordan du lager fersk pastadeig fra bunnen av med denne enkle oppskriften. Perfekt for en smakfull middag eller helgekos.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 2 kopper kakehvetemel (ikke selvhevende)
- 1/2 kopp hvetemel til allsidig bruk pluss litt ekstra til utbaking
- 1 teskje salt
- 4 store eggeplommer
- 3 spiseskjeer ekstra jomfru olivenolje
- 1/2 kopp vann
Fremgangsmåte
- 1Bland alle ingrediensene i en foodprosessor til deigen akkurat begynner å danne en ball. Elt deigen på en lett melet overflate, og tilsett bare så mye ekstra mel som er nødvendig for at deigen ikke skal sette seg fast, til den er glatt og elastisk, ca. 6 til 8 minutter. Pakk deigen inn i plastfolie og la den hvile i romtemperatur i 1 time.
- 2Bland alle ingrediensene i en foodprosessor til deigen akkurat begynner å danne en ball. Elt deigen på en lett melet overflate, og tilsett bare så mye ekstra mel som er nødvendig for at deigen ikke skal sette seg fast, til den er glatt og elastisk, ca. 6 til 8 minutter. Pakk deigen inn i plastfolie og la den hvile i romtemperatur i 1 time.