
Kylling med sauterte pærer og rosmarinsaus
oppskrift på saftig kylling servert med søte pærer og aromatisk rosmarinsaus, perfekt for en smakfull middagsopplevelse
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 3 spiseskjeer vegetabilsk olje pluss 2 teskjeer
- 2. 1/2 kopp hakket løk
- 3. 1 spiseskje finhakket hvitløk
- 4. 2 kopper eplejuice
- 5. 1/2 kopp rødvin
- 6. 2 spiseskjeer balsamicoeddik
- 7. 2 spiseskjeer tørket rosmarin
- 8. 1 teskje fersk timian eller 1/2 teskje tørket
- 9. En klype tørket knust rød pepper
- 10. 1/2 kopp piskefløte
- 11. 1 Bosc-pære, delt i fire, kjernet og tynne skiver
- 12. 4 skinn- og benfrie kyllingbrysthalvpar
- 13. 1/4 kopp Marsala
Fremgangsmåte
- 11. Varm opp 2 spiseskjeer olje i en tung, middels stor kjele over middels høy varme. Tilsett løk og hvitløk; sautér til de er møre, ca. 5 minutter. Tilsett eplejuice, rødvin, eddik, rosmarin, timian og knust rød pepper; kok opp. Skru ned varmen og la det småkoke til blanturen er redusert til 1 1/2 kopp, rør av og til, ca. 20 minutter. Sil blanturen over i en liten kjele; kast faststoffene. Tilsett fløte og la det småkoke til det er redusert til saus-konsistens, ca. 12 minutter. I mellomtiden varmer du opp 2 teskjeer olje i en tung, stor stekepanne over middels varme. Tilsett pæreskiver; sautér til de er møre og gyldne, ca. 8 minutter. (Sausen og pærene kan forberedes 2 timer i forveien. Dekk til hver for seg og oppbevar i kjøleskapet. Varm opp pærene igjen over middels-lav varme før servering.) Varm opp den resterende 1 spiseskje olje i en stor, tung stekepanne over middels høy varme. Krydre kyllingen med salt og pepper. Legg den i pannen og stek til den er gjennomstekt og gylden på begge sider, ca. 4 minutter per side. Tilsett marsala og kok opp. Rør inn den reserverte sausen, og snu kyllingen en gang for å dekke den. La det koke til det er gjennomvarmt, ca. 2 minutter til.
- 22. Varm opp 2 spiseskjeer olje i en tung, middels stor kjele over middels høy varme. Tilsett løk og hvitløk; sautér til de er møre, ca. 5 minutter. Tilsett eplejuice, rødvin, eddik, rosmarin, timian og knust rød pepper; kok opp. Skru ned varmen og la det småkoke til blanturen er redusert til 1 1/2 kopp, rør av og til, ca. 20 minutter. Sil blanturen over i en liten kjele;