Kylling med sauterte pærer og rosmarinsaus

Kylling med sauterte pærer og rosmarinsaus

oppskrift på saftig kylling servert med søte pærer og aromatisk rosmarinsaus, perfekt for en smakfull middagsopplevelse

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 3 spiseskjeer vegetabilsk olje pluss 2 teskjeer
  • 2. 1/2 kopp hakket løk
  • 3. 1 spiseskje finhakket hvitløk
  • 4. 2 kopper eplejuice
  • 5. 1/2 kopp rødvin
  • 6. 2 spiseskjeer balsamicoeddik
  • 7. 2 spiseskjeer tørket rosmarin
  • 8. 1 teskje fersk timian eller 1/2 teskje tørket
  • 9. En klype tørket knust rød pepper
  • 10. 1/2 kopp piskefløte
  • 11. 1 Bosc-pære, delt i fire, kjernet og tynne skiver
  • 12. 4 skinn- og benfrie kyllingbrysthalvpar
  • 13. 1/4 kopp Marsala

Fremgangsmåte

  1. 11. Varm opp 2 spiseskjeer olje i en tung, middels stor kjele over middels høy varme. Tilsett løk og hvitløk; sautér til de er møre, ca. 5 minutter. Tilsett eplejuice, rødvin, eddik, rosmarin, timian og knust rød pepper; kok opp. Skru ned varmen og la det småkoke til blanturen er redusert til 1 1/2 kopp, rør av og til, ca. 20 minutter. Sil blanturen over i en liten kjele; kast faststoffene. Tilsett fløte og la det småkoke til det er redusert til saus-konsistens, ca. 12 minutter. I mellomtiden varmer du opp 2 teskjeer olje i en tung, stor stekepanne over middels varme. Tilsett pæreskiver; sautér til de er møre og gyldne, ca. 8 minutter. (Sausen og pærene kan forberedes 2 timer i forveien. Dekk til hver for seg og oppbevar i kjøleskapet. Varm opp pærene igjen over middels-lav varme før servering.) Varm opp den resterende 1 spiseskje olje i en stor, tung stekepanne over middels høy varme. Krydre kyllingen med salt og pepper. Legg den i pannen og stek til den er gjennomstekt og gylden på begge sider, ca. 4 minutter per side. Tilsett marsala og kok opp. Rør inn den reserverte sausen, og snu kyllingen en gang for å dekke den. La det koke til det er gjennomvarmt, ca. 2 minutter til.
  2. 22. Varm opp 2 spiseskjeer olje i en tung, middels stor kjele over middels høy varme. Tilsett løk og hvitløk; sautér til de er møre, ca. 5 minutter. Tilsett eplejuice, rødvin, eddik, rosmarin, timian og knust rød pepper; kok opp. Skru ned varmen og la det småkoke til blanturen er redusert til 1 1/2 kopp, rør av og til, ca. 20 minutter. Sil blanturen over i en liten kjele;