Hvit bønne- og hellefiskgryte
oppskrift på hvite bønner og kveitegryte. en smakfull og næringsrik rett som passer perfekt til hverdag eller helg. enkel å lage og full av god smak.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 4 skiver tykkbarket bacon, hakket
- 1 kopp skivede sjalottløk
- 3 spiseskjeer ekstra jomfru olivenolje
- 6 hvitløksfedd, hakket
- 1 boks på 14 1/2 unser med hakkede tomater i juice
- 1 flaske på 8 unser med kamskjelljuice
- 1/3 kopp tørr hvitvin
- 1/2 teskje (knapt) safrantråder
- 2 bokser på 15 unser med små hvite bønner, drenert
- 680 gram halibutfilet, skåret i 3,8 cm store biter
Fremgangsmåte
- 1Stek bacon og sjalottløk i en stor gryte over middels høy varme til baconet er sprøtt, ca. 7 minutter. Tilsett olivenolje og hvitløk; rør om i 1 minutt. Ha i tomater med juice, kamskjellkraft, vin og safran; kok opp. Skru ned varmen og la det småkoke i 5 minutter. Tilsett bønner og fisk; la det småkoke til fisken er akkurat ugjennomsiktig i midten, ca. 5 minutter. Smak til med salt og pepper.