Stekt kalkun med kremet saus

Stekt kalkun med kremet saus

Lær hvordan du lager en saftig kalkun med kremet saus. En enkel oppskrift som gir en smakfull og saftig hovedrett til høytiden.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 150 minutter
Porsjoner: 8
hovedrett

Ingredienser

  • 1. En kalkun på 12 til 14 pund, hals og innmat (unntatt lever) reservert til kalkunbuljong
  • 2 1/2 kopper vann, delt
  • Omtrent 4 kopper varm kalkuninnmatbuljong
  • Smeltet usaltet smør, om nødvendig
  • 5 spiseskjeer hvetemel
  • 3/4 kopp kremfløte
  • Utstyr: en ildfast stekepanne på 43 x 35 cm med en flat rist; kjøkkenstrikk; en målebøtte på 2 liter eller en fettseparator

Fremgangsmåte

  1. 1Skyll kalkunen innvendig og utvendig, og tørk den godt. Sett kalkunen på rist i en stekepanne, og krydre innvendig og utvendig med 1 spiseskje salt og 2 teskjeer pepper. Brett nakkeskinnet under kroppen, og stikk vingetippene under brystet. Bind sammen drumsticks med hyssing. La den stå i romtemperatur i 1 time. Forvarm ovnen til 230°C (450°F) med risten i den nederste tredjedelen. Tilsett 1 kopp vann i pannen, og stek uten å pensle, ved å rotere pannen halvveis gjennom stekingen, til en hurtigtermometer som settes inn i den kjøttfulle delen av hver lår (test begge; unngå å berøre beinet) viser 74–76°C (165–170°F), totalt 1 ¾ til 2 timer. Løft forsiktig kalkunen slik at saften fra den store hulrommet renner ned i pannen. Overfør kalkunen til et fat (behold saften i stekepannen), og la den hvile, uten å dekke til, i 30 minutter (kjøttets temperatur vil stige til 77–80°C (170–175°F)). Fjern hyssingen.
  2. 2Skyll kalkunen innvendig og utvendig, og tørk den godt. Sett kalkunen på rist i en stekepanne, og krydre innvendig og utvendig med 1 spiseskje salt og 2 teskjeer pepper. Brett nakkeskinnet under kroppen, og stikk vingetippene under brystet. Bind sammen drumsticks med hyssing. La den stå i romtemperatur i 1 time.
  3. 3Forvarm ovnen til 230°C (450°F) med risten i den nederste tredjedelen.
  4. 4Tilsett 1 kopp vann i pannen, og stek uten å pensle, ved å rotere pannen halvveis gjennom stekingen, til en hurtigtermometer som settes inn i den kjøttfulle delen av hver lår (test begge; unngå å berøre beinet) viser 74–76°C (165–170°F), totalt 1