Sprøe ovnsbakte kyllingvinger

Sprøe ovnsbakte kyllingvinger

Lær hvordan du lager sprø og smakfulle ovnsbakte kyllingvinger med denne enkle oppskriften. Perfekt som forrett eller snacks for enhver anledning.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1 ss usaltet smør, smeltet
  • 1/4 ts cayennepepper
  • 1/4 ts nykvernet svart pepper
  • 1/4 ts kosher salt
  • 1/4 kopp sterk chilisaus (som Frank’s)
  • 1/4 kopp honning
  • 2 ss soyasaus
  • 3 store hvitløksfedd, knust
  • 1 stk ingefær på 2x1 tommer, skrelt og skivet
  • 2,3 kg kyllingvinger, spissene fjernet, drumettes og flats adskilt
  • 2 ss vegetabilsk olje
  • 1 ss kosher salt
  • 1/2 ts nykvernet svart pepper

Fremgangsmåte

  1. 1For buffalo-saus: Bland de fire første ingrediensene i en middels stor bolle; la stå i 5 minutter. Visp inn hot saus; hold varm. FORHANDSVAR: Kan lages 1 uke på forhånd. La avkjøle helt; dekk til og oppbevar i kjøleskap. Varm opp før servering.
  2. 2Bland de fire første ingrediensene i en middels stor bolle; la stå i 5 minutter. Visp inn hot saus; hold varm.
  3. 3FORHANDSVAR: Kan lages 5 dager på forhånd. La avkjøle helt; dekk til og oppbevar i kjøleskap. Varm opp før servering.
  4. 4For ingefær-soya glasur: Kok opp alle ingrediensene og 1/4 kopp vann i en liten kjele, mens du rører for å løse opp honningen. Senk varmen og la småkoke, rør av og til, til det er redusert til 1/4 kopp, ca. 7–8 minutter. Sil over i en middels bolle. La stå i 15 minutter for å tykne litt. FORHANDSVAR: Kan lages 5 dager på forhånd. Dekk til; oppbevar i kjøleskap. Varm opp før bruk.
  5. 5Kok opp alle ingrediensene og 1/4 kopp vann i en liten kjele, mens du rører for å løse opp honningen. Senk varmen og la småkoke, rør av og til, til det er redusert til 1/4 kopp, ca. 7–8 minutter. Sil over i en middels bolle. La stå i 15 minutter for å tykne litt.
  6. 6FORHANDSVAR: Kan lages 5 dager på forhånd. Dekk til; oppbevar i kjøleskap. Varm opp før bruk.
  7. 7For kyllingvinger: Forvarm ovnen til 200°C (400°F). Sett et metallrist i hver av to store, runde bakebrett. Ha alle ingrediensene i en stor bolle; vend godt for å dekke. Fordel vingene jevnt på ristene. Stek vingene til de er gjennomstekte og skinnet er