Sprøe ovnsbakte kyllingvinger
Lær hvordan du lager sprø og smakfulle ovnsbakte kyllingvinger med denne enkle oppskriften. Perfekt som forrett eller snacks for enhver anledning.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1 ss usaltet smør, smeltet
- 1/4 ts cayennepepper
- 1/4 ts nykvernet svart pepper
- 1/4 ts kosher salt
- 1/4 kopp sterk chilisaus (som Frank’s)
- 1/4 kopp honning
- 2 ss soyasaus
- 3 store hvitløksfedd, knust
- 1 stk ingefær på 2x1 tommer, skrelt og skivet
- 2,3 kg kyllingvinger, spissene fjernet, drumettes og flats adskilt
- 2 ss vegetabilsk olje
- 1 ss kosher salt
- 1/2 ts nykvernet svart pepper
Fremgangsmåte
- 1For buffalo-saus: Bland de fire første ingrediensene i en middels stor bolle; la stå i 5 minutter. Visp inn hot saus; hold varm. FORHANDSVAR: Kan lages 1 uke på forhånd. La avkjøle helt; dekk til og oppbevar i kjøleskap. Varm opp før servering.
- 2Bland de fire første ingrediensene i en middels stor bolle; la stå i 5 minutter. Visp inn hot saus; hold varm.
- 3FORHANDSVAR: Kan lages 5 dager på forhånd. La avkjøle helt; dekk til og oppbevar i kjøleskap. Varm opp før servering.
- 4For ingefær-soya glasur: Kok opp alle ingrediensene og 1/4 kopp vann i en liten kjele, mens du rører for å løse opp honningen. Senk varmen og la småkoke, rør av og til, til det er redusert til 1/4 kopp, ca. 7–8 minutter. Sil over i en middels bolle. La stå i 15 minutter for å tykne litt. FORHANDSVAR: Kan lages 5 dager på forhånd. Dekk til; oppbevar i kjøleskap. Varm opp før bruk.
- 5Kok opp alle ingrediensene og 1/4 kopp vann i en liten kjele, mens du rører for å løse opp honningen. Senk varmen og la småkoke, rør av og til, til det er redusert til 1/4 kopp, ca. 7–8 minutter. Sil over i en middels bolle. La stå i 15 minutter for å tykne litt.
- 6FORHANDSVAR: Kan lages 5 dager på forhånd. Dekk til; oppbevar i kjøleskap. Varm opp før bruk.
- 7For kyllingvinger: Forvarm ovnen til 200°C (400°F). Sett et metallrist i hver av to store, runde bakebrett. Ha alle ingrediensene i en stor bolle; vend godt for å dekke. Fordel vingene jevnt på ristene. Stek vingene til de er gjennomstekte og skinnet er