
Marokkansk kylling med grønne oliven og sitron
oppskrift på marokkansk kylling med grønne oliven og sitron. enkel og smakfull retning perfekt for middagen. prøv denne aromatiske retten i dag!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 2 Meyer-sitroner eller vanlige sitroner
- 1 spiseskje olivenolje
- 1 stor løk, delt i to, tynne skiver
- 2 hvitløksfedd, presset
- 1 spiseskje paprika
- 2 teskjeer malt spisskummen
- 1 teskje malt kanel
- 1 teskje malt ingefær
- 2 kopper lavsalt kyllingkraft
- 1 4,5-punds kylling, delt i 8 deler, skinn fjernet
- 1/2 kopp grønne oliven
Fremgangsmåte
- 1Kutt 1 sitron i 8 båter. Press ut nok saft fra den andre sitronen til å måle 2 spiseskjeer; sett båtene og saften til side. Varm opp olje i en stor stekepanne på middels høy varme. Tilsett løk og strø over salt og pepper; sautér til den er gyldenbrun, ca. 8 minutter. Tilsett de neste 5 ingrediensene; rør i 1 minutt. Hell i buljongen; kok opp. Strø kyllingen med salt og pepper; legg den i pannen. Tilsett sitronbåtene. Dekk til, skru ned varmen til middels lav, og la det småkoke til kyllingen er gjennomkokt, og snu den av og til, i 25 til 30 minutter. Overfør kyllingen til et serveringsfat. Tilsett oliven og 2 spiseskjeer sitronsaft i pannen. Øk varmen til høy; kok uten lokk for å tykne litt, ca. 5 minutter. Krydre med salt og pepper. Hell over kyllingen.