Marokkansk kylling med grønne oliven og sitron

Marokkansk kylling med grønne oliven og sitron

oppskrift på marokkansk kylling med grønne oliven og sitron. enkel og smakfull retning perfekt for middagen. prøv denne aromatiske retten i dag!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 2 Meyer-sitroner eller vanlige sitroner
  • 1 spiseskje olivenolje
  • 1 stor løk, delt i to, tynne skiver
  • 2 hvitløksfedd, presset
  • 1 spiseskje paprika
  • 2 teskjeer malt spisskummen
  • 1 teskje malt kanel
  • 1 teskje malt ingefær
  • 2 kopper lavsalt kyllingkraft
  • 1 4,5-punds kylling, delt i 8 deler, skinn fjernet
  • 1/2 kopp grønne oliven

Fremgangsmåte

  1. 1Kutt 1 sitron i 8 båter. Press ut nok saft fra den andre sitronen til å måle 2 spiseskjeer; sett båtene og saften til side. Varm opp olje i en stor stekepanne på middels høy varme. Tilsett løk og strø over salt og pepper; sautér til den er gyldenbrun, ca. 8 minutter. Tilsett de neste 5 ingrediensene; rør i 1 minutt. Hell i buljongen; kok opp. Strø kyllingen med salt og pepper; legg den i pannen. Tilsett sitronbåtene. Dekk til, skru ned varmen til middels lav, og la det småkoke til kyllingen er gjennomkokt, og snu den av og til, i 25 til 30 minutter. Overfør kyllingen til et serveringsfat. Tilsett oliven og 2 spiseskjeer sitronsaft i pannen. Øk varmen til høy; kok uten lokk for å tykne litt, ca. 5 minutter. Krydre med salt og pepper. Hell over kyllingen.