
Sørvestlig grønnsaks- og risgrateng
oppdag en smakfull southwest grønnsaks- og risgrateng. perfekt som hovedrett for en rask og sunn middag. enkel å lage og full av smak.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 55 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 2 spiseskjeer vegetabilsk olje
- 1 middels stor løk, hakket
- 2 fedd hvitløk, finhakket
- 1 middels stor jalapeño, fjernet frø og hakket
- 1 middels stor paprika, fjernet frø og hakket
- 1 middels stor zucchini, delt i fire på langs og skivet
- 1/2 spiseskje chilipulver
- 3/4 teskje salt
- 1 kopp frosne maiskjerner
- 1 boks (425 gram) hakkede tomater med chili (se kokkens tips nedenfor)
- 1 boks (425 gram) svarte bønner, drenert og skylt
- 3 kopper Taco Rice
- 2 kopper revet sterk cheddarost
- 2 grønne løk, tynne skiver
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 190°C. Smør en ildfast form på 20x20 cm med non-stick stekespray. I en stor stekepanne, varm opp vegetabilsk olje over middels lav varme. Tilsett løk og hvitløk, og la det surre i ca. 5 minutter, eller til løken er myk. Tilsett jalapeño, paprika, squash, chilipulver og salt, og rør godt. Øk varmen til middels og fortsett å steke under omrøring til grønnsakene er møre og det ikke er noe væske igjen i bunnen av pannen, ca. 10 minutter. I en stor bolle, bland maiskorn, hakkede tomater og chili, samt svarte bønner. Tilsett de stekte grønnsakene, Taco Rice og revet cheddarost, og rør til alt er jevnt fordelt. Hell blandingen over i den forberedte ildfaste formen og stek i 20 minutter. Strø over finhakket grønn løk og server.