
Svinefilet med sautert løk og fennikel, servert med fennikelsaus
oppskrift på saftig pork tenderloin servert med sautert løk og fennikel, toppet med kremet fennikelsaus. enkel og smakfull hovedrett for alle anledninger.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 3 spiseskjeer olivenolje
- 2 teskjeer fennikelfrø, knust
- 2 mellomstore fennikelknoller, delt i fire, kjernet ut, tynne skiver
- 1 stor løk, tynne skiver
- 2 spiseskjeer finhakket hvitløk
- 2 stk. 340 grams svinefileter, trimmet, hver delt i to på tvers
- 3 store sjalottløk, finhakket
- 1/2 kopp tørr hvitvin
- 1 1/2 kopp hermetisk lavsalt kyllingkraft
- 1/2 kopp kremfløte
- Fennikelfrø
Fremgangsmåte
- 1Varm opp 2 spiseskjeer olivenolje i en stor, tung stekepanne over middels høy varme. Tilsett 1 teskje knuste fenikkelfrø og rør til det begynner å dufte, ca. 30 sekunder. Skru ned varmen til middels lav. Rør inn skivet fennikel og løk og la det surre til grønnsakene er veldig møre og karamelliserte, ca. 40 minutter. Tilsett 1 spiseskje finhakket hvitløk og la det surre til det er mørt, ca. 5 minutter. Krydre med salt og pepper. (Fenikkelblandingen kan forberedes 1 dag i forveien. Dekk til og oppbevar i kjøleskap.) Forvarm ovnen til 230°C. Varm opp 1 spiseskje olivenolje i en annen stor, tung stekepanne over høy varme. Krydre svinefiletene med salt og pepper. Legg svinefiletene i pannen; kok til de er brune på alle sider, ca. 10 minutter. Overfør svinefiletene til et stekebrett; la stekesjyen bli igjen i pannen. Stek svinefiletene til et steketermometer som er satt inn i midten viser 65°C, ca. 5 minutter. Ta svinefiletene ut av ovnen; dekk med folie og hold varme. I mellomtiden, tilsett finhakket sjalottløk og resten av fenikkelfrøene og hvitløken i pannen med stekesjyen og la det surre over middels varme til sjalottløken er myk, ca. 2 minutter. Skru opp varmen til høy. Tilsett hvitvin og kok til væsken er redusert til en glasur, ca. 2 minutter. Tilsett kyllingkraft og kremfløte og kok til sausen har tyknet til ønsket konsistens, ofte vispende, ca. 5 minutter. Krydre sausen med salt og pepper etter smak. Varm opp fenikkelblandingen igjen over middels varme til den er gjennomvarm. Fordel fenikkelblandingen på 4 tallerkener. Skjær svinefiletene i





