Grønn salat uten salatblad

Grønn salat uten salatblad

oppskrift på en enkel og frisk leafy no-lettuce salad, perfekt for en lett forrett eller lunsj. rask å lage og full av smak.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 10 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1/4 kopp fersk sitronsaft
  • 2 spiseskjeer finhakket sjalottløk
  • Kosher-salt og nykvernet svart pepper
  • 1/4 kopp (eller mer) olivenolje
  • 3 nektariner, plommer eller fersken, delt i to, uten stein, tynne skiver
  • 1 kopp (knapt) mandler, pistasj eller hasselnøtter (ca. 115 gram), ristet og hakket
  • 1 kopp smuldret blåmuggost (ca. 115 gram)
  • 8 kopper blandede bladgrønnsaker (som purslane, mâche, babykål, vannkreps og tatsoi)
  • 1 1/2 kopper chervilkvister
  • 1 kopp (pakket) assorterte myke urter (som anis-hyssop, estragon og mynte)

Fremgangsmåte

  1. 1Bland sitronsaft og sjalottløk i en liten bolle, og krydre med salt og pepper. La det trekke i 30 minutter. Visp inn 1/4 kopp olje, og smak til med salt og pepper. Visp inn mer olje hvis dressingen blir for syrlig. Legg nectarineskiver på et serveringsfat. Strø over mandler og blåmuggost. Bland alle grønne blader og urter i en stor bolle. Tilsett dressingen og vend forsiktig slik at alt blir dekket (mengden vil variere avhengig av hvilke grønne blader som brukes). Smak til med salt og pepper. Vend grønnsakene og legg dem over nectarinene på fatet.
  2. 2Bland sitronsaft og sjalottløk i en liten bolle, og krydre med salt og pepper. La det trekke i 30 minutter. Visp inn 1/4 kopp olje, og smak til med salt og pepper. Visp inn mer olje hvis dressingen er for syrlig.
  3. 3Legg nectarineskiver på et serveringsfat. Strø over mandler og blåmuggost. Bland alle grønne blader og urter i en stor bolle. Tilsett dressingen og vend forsiktig slik at alt blir dekket (mengden vil variere avhengig av hvilke grønne blader som brukes). Smak til med salt og pepper. Vend grønnsakene og legg dem over nectarinene på fatet.