Klassisk dressing

Klassisk dressing

lær hvordan du lager en klassisk dressing med en enkel oppskrift. perfekt til salater og grillmat, og passer til alle sesonger.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 10 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 2 stk. landbrød på 450 g hver
  • 2 ss olivenolje
  • 2 mellomstore løk, hakket
  • 4 selleristilker, hakket
  • 1 hvitløksfedd, hakket
  • 2 ss fersk salvie, hakket
  • 1/2 ts ferske timianblader
  • Kosher-salt og nykvernet svart pepper
  • 3/4 kopp (1 1/2 stikker) usaltet smør, i biter
  • 1/4 ts sellerifrø
  • En klype cayennepepper
  • 2 1/2 kopper lavsodium kyllingkraft
  • 3/4 kopp ferske persilleblader, hakket

Fremgangsmåte

  1. 1Riv brødet i 2,5 cm store biter (du bør ha omtrent 20 kopper); spre det ut på bakepapir og la det stå over natten for å tørke ut. Forvarm ovnen til 190°C. Varm opp olje i en stor stekepanne på middels varme. Tilsett løk, selleri, hvitløk, salvie og timian; krydre med salt og pepper og kok, rør av og til, til grønnsakene er myke, ca. 10–12 minutter. Tilsett smør, sellerifrø, cayennepepper og buljong, og kok, rør av og til, til smøret er smeltet. Overfør til en stor bolle; tilsett brødet og persille. Vend det forsiktig sammen, og tilsett mer buljong etter behov for å fukte det. Overfør til en 33x23 cm ildfast form; dekk med aluminiumsfolie. Stek til det er gjennomvarmt, ca. 45–50 minutter. Fjern folien; stek videre til stuffing er gyllenbrunt og sprøtt, ytterligere 15–20 minutter.
  2. 2Riv brødet i 2,5 cm store biter (du bør ha omtrent 20 kopper); spre det ut på bakepapir og la det stå over natten for å tørke ut.
  3. 3Forvarm ovnen til 190°C. Varm opp olje i en stor stekepanne på middels varme. Tilsett løk, selleri, hvitløk, salvie og timian; krydre med salt og pepper og kok, rør av og til, til grønnsakene er myke, ca. 10–12 minutter. Tilsett smør, sellerifrø, cayennepepper og buljong, og kok, rør av og til, til smøret er smeltet.
  4. 4Overfør til en stor bolle; tilsett brødet og persille. Vend det forsiktig sammen, og tilsett mer buljong etter behov for å fukte det.
  5. 5Overfør til en 33x23 cm ildfast form; dekk med aluminiumsfolie. Stek til det er gjennomvarmt, ca. 45–50 minutter. Fjern folien; ste