Speltbunnpizza med fennikel, prosciutto og epler
oppskrift på sunn og smakfull pizza med speltbunn, fennikel, prosciutto og epler. perfekt for en lett middag eller lunsj.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 2 kopper fullkorn speltmel (8 unser)
- 2 teskjeer bakepulver
- 3/4 teskje fin sjøsalt
- 1/2 teskje sukker
- 1 kopp helmelk ricottaost
- 1/4 kopp helmelk
- 2 spiseskjeer linfrøolje eller ekstra jomfru olivenolje
- 1 stort egg
- Grovt maismel, hvis du bruker en pizzaspade
- 4 eller 5 grønne løk
- 1 kopp rømme
- 1/4 kopp avrent nonpareil-kapers
- 3/4 teskje nykvernet svart pepper
- 1 Granny Smith eple, delt i to, kjernet og skivet veldig tynt
- 1 fennikkelefse, delt i to på langs, kjernet og skivet veldig tynt
- 113 gram (4 unser) tynne skiver av prosciutto, kuttet på tvers i 1/2-tommers brede strimler
- Linfrø- eller ekstra jomfru olivenolje, til pensling
Fremgangsmåte
- 1Her er den flytende, korrekte norske oversettelsen av teksten, med beholdte linjeskift og punktsetting:
- 2---
- 3Først lager du deigen. For å forberede deigen for hånd: Visp sammen speltmel, bakepulver, salt og sukker i en stor bolle. Lag en fordypning i midten. I en liten bolle blander du ricotta, melk, linfrøolje og egget, og pisker med en gaffel til det er jevnt. Hell ricottablandingen i fordypningen. Bland med en deigvisp eller en gaffel, og rør fra midten og gradvis inn mel fra sidene til en ganske fuktig deig har samlet seg.
- 4For å forberede deigen i food processor: Plasser speltmel, bakepulver, salt og sukker i bollen og kjør i ca. 10 sekunder. I en liten bolle blander du ricotta, melk, linfrøolje og egget, og pisker med en gaffel til det er jevnt. Hell ricottablandingen over melet og pulsér i 1-sekunds intervaller, til en ball dannes, 5 til 10 pulser. Deigen vil være ganske fuktig.
- 5Overfør deigen til en godt melet arbeidsflate. Mel lett hendene dine og kna kort, 5 til 7 ganger, til du får en jevn, men litt klebrig deig. Pakk deigen inn i plastfolie og la den hvile i romtemperatur i 30 til 45 minutter, slik at kli i melet får myknet seg.
- 6I mellomtiden plasserer du en bakeplate på en rist i bunnen av ovnen og forvarmer ovnen til 220°C (425°F). Strø rikelig med grovt maismel på en pizzaspade. Finhakk de hvite og lysegrønne delene av vårløken til du har 1/2 kopp. Bland dem med rømme, kapers og 1/4 teskje pepper i en liten bolle. Finhakk også de mørkegrønne delene (ca. 1/4 kopp) og sett til side til pynt.