Hello Fresh Mobile Banner
Speltbunnpizza med fennikel, prosciutto og epler

Speltbunnpizza med fennikel, prosciutto og epler

oppskrift på sunn og smakfull pizza med speltbunn, fennikel, prosciutto og epler. perfekt for en lett middag eller lunsj.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 2 kopper fullkorn speltmel (8 unser)
  • 2 teskjeer bakepulver
  • 3/4 teskje fin sjøsalt
  • 1/2 teskje sukker
  • 1 kopp helmelk ricottaost
  • 1/4 kopp helmelk
  • 2 spiseskjeer linfrøolje eller ekstra jomfru olivenolje
  • 1 stort egg
  • Grovt maismel, hvis du bruker en pizzaspade
  • 4 eller 5 grønne løk
  • 1 kopp rømme
  • 1/4 kopp avrent nonpareil-kapers
  • 3/4 teskje nykvernet svart pepper
  • 1 Granny Smith eple, delt i to, kjernet og skivet veldig tynt
  • 1 fennikkelefse, delt i to på langs, kjernet og skivet veldig tynt
  • 113 gram (4 unser) tynne skiver av prosciutto, kuttet på tvers i 1/2-tommers brede strimler
  • Linfrø- eller ekstra jomfru olivenolje, til pensling

Fremgangsmåte

  1. 1Her er den flytende, korrekte norske oversettelsen av teksten, med beholdte linjeskift og punktsetting:
  2. 2---
  3. 3Først lager du deigen. For å forberede deigen for hånd: Visp sammen speltmel, bakepulver, salt og sukker i en stor bolle. Lag en fordypning i midten. I en liten bolle blander du ricotta, melk, linfrøolje og egget, og pisker med en gaffel til det er jevnt. Hell ricottablandingen i fordypningen. Bland med en deigvisp eller en gaffel, og rør fra midten og gradvis inn mel fra sidene til en ganske fuktig deig har samlet seg.
  4. 4For å forberede deigen i food processor: Plasser speltmel, bakepulver, salt og sukker i bollen og kjør i ca. 10 sekunder. I en liten bolle blander du ricotta, melk, linfrøolje og egget, og pisker med en gaffel til det er jevnt. Hell ricottablandingen over melet og pulsér i 1-sekunds intervaller, til en ball dannes, 5 til 10 pulser. Deigen vil være ganske fuktig.
  5. 5Overfør deigen til en godt melet arbeidsflate. Mel lett hendene dine og kna kort, 5 til 7 ganger, til du får en jevn, men litt klebrig deig. Pakk deigen inn i plastfolie og la den hvile i romtemperatur i 30 til 45 minutter, slik at kli i melet får myknet seg.
  6. 6I mellomtiden plasserer du en bakeplate på en rist i bunnen av ovnen og forvarmer ovnen til 220°C (425°F). Strø rikelig med grovt maismel på en pizzaspade. Finhakk de hvite og lysegrønne delene av vårløken til du har 1/2 kopp. Bland dem med rømme, kapers og 1/4 teskje pepper i en liten bolle. Finhakk også de mørkegrønne delene (ca. 1/4 kopp) og sett til side til pynt.