Blomkålstekker med blomkålpuré

Blomkålstekker med blomkålpuré

oppskrift på blomkålbiffer med kremet blomkålpuré. en sunn og velsmakende rett som passer til enhver anledning. prøv den i dag!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1 1/2 pund blomkålhode
  • 1 1/2 kopper vann
  • 1 kopp helmelk
  • 2 spiseskjeer vegetabilsk olje pluss litt ekstra til pensling

Fremgangsmåte

  1. 1Forvarm ovnen til 250°F. Bruk en skarp, tung kniv og start øverst i midten av blomkålhodet. Skjær to skiver på 2,5 cm (1 tomme) tykkelse av blomkålen, og skjær gjennom stilkenden. Sett blomkålskivene til side. Skjær av nok blomsterbuketter fra resten av blomkålhodet til å måle 3 kopper. Bland blomsterbuketter, 1 1/2 kopper vann og melk i en middels stor kjele, og krydre med salt og pepper. Kok opp og la småkoke til blomkålbukettene er veldig møre, ca. 10 minutter. Sil av væsken, og spar 1 kopp kokevæske. Fordel blomsterbukettene på et stort bakepapirkledd stekebrett, og stek i 10 minutter til de er lett tørre. Overfør blomsterbukettene til en blender. Tilsett den reserverte kokevæsken og kjør til en jevn puré. Ha puréen tilbake i samme kjele og øk ovnstemperaturen til 350°F. Varm opp 2 ss vegetabilsk olje i en stor, tykk ovnsfast stekepanne over middels høy varme. Pensle blomkålskivene med litt mer olje og krydre med salt og pepper. Legg blomkålskivene i pannen og stek til de er gyldne, ca. 2 minutter på hver side. Overfør pannen til ovnen og stek blomkålskivene til de er møre, ca. 10 minutter. Varm opp blomkålpuréen igjen over middels varme. Fordel puréen på to tallerkener, og legg en blomkålskive på hver.
  2. 2Forvarm ovnen til 250°F. Bruk en skarp, tung kniv og start øverst i midten av blomkålhodet. Skjær to skiver på 2,5 cm (1 tomme) tykkelse av blomkålen, og skjær gjennom stilkenden. Sett blomkålskivene til side.
  3. 3Skjær av nok blomsterbuketter fra resten av blomkålhodet til å må