Toffee-kvadrater
Lær hvordan du lager sprø og søte toffee squares med vår enkle oppskrift. Perfekt som dessert eller snacks for enhver anledning.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 16
dessert
Ingredienser
- 1 kopp (2 staver) usaltet smør, romtemperert
- 1 kopp lett pakket lyst brunt sukker
- 1 stort eggeplomme
- 1 teskje vaniljeekstrakt
- 1/4 teskje salt
- 2 kopper hvetemel
- 7 til 8 unser melk sjokolade, brutt i biter, eller 1 1/2 kopper melk sjokoladeknapper
- 1 kopp hakkede, ristet mandler
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 175°C. Kled en 23x33 cm (9x13 tommers) bakeform med bakepapir.
- 2Forbered bunnen. I en stor bolle, med en elektrisk mikser, pisk sammen smør og sukker på middels hastighet til det er lyst, ca. 2 minutter. Rør inn eggeplommen, vanilje og salt. På lav hastighet, gradvis, pisk inn melet til det akkurat er blandet. Deigen vil være stiv. Trykk deigen jevnt utover bunnen av bakeformen.
- 3Stek midt i ovnen til den er lys gylden på toppen, ca. 20 minutter.
- 4Ta formen ut av ovnen og fordel sjokoladebitene jevnt over bunnen. Sett formen tilbake i ovnen i 1 minutt. Ta ut formen igjen, og bruk en kniv til å spre sjokoladen jevnt over bunnen. Strø over mandlene.
- 5La avkjøle helt i formen på en avkjølingsrist. Bruk en skarp kniv til å kutte i små firkanter, og fjern forsiktig fra formen med en liten avlang spatel eller en glasurspatel.