Toffee-kvadrater

Toffee-kvadrater

Lær hvordan du lager sprø og søte toffee squares med vår enkle oppskrift. Perfekt som dessert eller snacks for enhver anledning.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 16
dessert

Ingredienser

  • 1 kopp (2 staver) usaltet smør, romtemperert
  • 1 kopp lett pakket lyst brunt sukker
  • 1 stort eggeplomme
  • 1 teskje vaniljeekstrakt
  • 1/4 teskje salt
  • 2 kopper hvetemel
  • 7 til 8 unser melk sjokolade, brutt i biter, eller 1 1/2 kopper melk sjokoladeknapper
  • 1 kopp hakkede, ristet mandler

Fremgangsmåte

  1. 1Forvarm ovnen til 175°C. Kled en 23x33 cm (9x13 tommers) bakeform med bakepapir.
  2. 2Forbered bunnen. I en stor bolle, med en elektrisk mikser, pisk sammen smør og sukker på middels hastighet til det er lyst, ca. 2 minutter. Rør inn eggeplommen, vanilje og salt. På lav hastighet, gradvis, pisk inn melet til det akkurat er blandet. Deigen vil være stiv. Trykk deigen jevnt utover bunnen av bakeformen.
  3. 3Stek midt i ovnen til den er lys gylden på toppen, ca. 20 minutter.
  4. 4Ta formen ut av ovnen og fordel sjokoladebitene jevnt over bunnen. Sett formen tilbake i ovnen i 1 minutt. Ta ut formen igjen, og bruk en kniv til å spre sjokoladen jevnt over bunnen. Strø over mandlene.
  5. 5La avkjøle helt i formen på en avkjølingsrist. Bruk en skarp kniv til å kutte i små firkanter, og fjern forsiktig fra formen med en liten avlang spatel eller en glasurspatel.