Grillet tre-potetsalat

Grillet tre-potetsalat

oppdag hvordan du lager en smakfull og enkel grillet tre-potetsalat, perfekt for sommergrilling og utendørs samlinger.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1 pund røde søtpoteter (yam), uten skrell, vasket
  • 1 pund små Yukon Gold-poteter, uten skrell, vasket
  • 1 pund små lilla poteter, uten skrell, vasket
  • 1/2 kopp majones
  • 1/4 kopp fersk sitronsaft
  • 2 spiseskjeer Dijon-sennep
  • 2 teskjeer sellerifrø
  • 1/2 kopp pluss 1 spiseskje hakket grønn løk

Fremgangsmåte

  1. 1Forbered grillen (middels til høy varme). Skjær søtpotetene i kvarter. Legg dem på et stort stykke aluminiumsfolie. Dekk med et nytt lag folie og forsegle kantene for å lukke. Pakk Yukon Gold-potetene inn i folie i ett lag. Pakk de lilla potetene inn i folie i ett lag. Plasser aluminiumsfolie-pakkene på grillristen, én om gangen, om nødvendig, og grill uten å vende dem til potetene er møre, ca. 35 minutter. Ta dem av grillen. Åpne folie-pakkene og la potetene avkjøle helt. Skjær alle potetene i biter på 2-3 cm. Visp majones, sitronsaft, sennep og sellerifrø i en stor bolle for å blande. Tilsett alle potetene og ½ kopp grønn løk, og vend forsiktig for å blande. Krydre rikelig med salt og pepper. (Kan forberedes 6 timer i forveien. Dekk til og oppbevar i kjøleskap. La dem komme til romtemperatur før servering). Strø salaten med resten av 1 spiseskje grønn løk.
  2. 2Forbered grillen (middels til høy varme). Skjær søtpotetene i kvarter. Legg dem på et stort stykke aluminiumsfolie. Dekk med et nytt lag folie og forsegle kantene for å lukke. Pakk Yukon Gold-potetene inn i folie i ett lag. Pakk de lilla potetene inn i folie i ett lag. Plasser aluminiumsfolie-pakkene på grillristen, én om gangen, om nødvendig, og grill uten å vende dem til potetene er møre, ca. 35 minutter. Ta dem av grillen. Åpne folie-pakkene og la potetene avkjøle helt. Skjær alle potetene i biter på 2-3 cm.
  3. 3Visp majones, sitronsaft, sennep og sellerifrø i en stor bolle for å blande. Tilsett alle potetene og ½ kopp grønn løk, og vend forsiktig for å blande. Krydre rikelig med salt