Gjæret brunt smør-vafler
oppskrift på smakfulle gjærede brunsmørvafler som er perfekte til frokost eller brunch. enkel å lage med en rik smak av brunsmør og gjær.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
frokost
Ingredienser
- 1. 3/4 kopp (1 1/2 staver) usaltet smør, pluss mer til servering
- 2 kopper varm helmelk
- 1/2 kopp kulturmelk
- 2 spiseskjeer sukker
- 1 1/4 unser (ca. 2 1/4 teskjeer) aktiv tørrgjær
- 1 1/4 teskje kosher-salt
- 2 kopper hvetemel
- 2 store egg
- 1/4 teskje natron
- Nonstick vegetabilsk oljespray
- Ren lønnesirup (til servering)
Fremgangsmåte
- 1Smelt 3/4 kopp smør i en middels stor kjele over middels varme og kok, rør ofte, til smøret skummer, deretter blir brunt (ikke brent), 5–8 minutter. Hell det over i en middels stor bolle; la det avkjøle. Visp melk, kulturmelk, sukker, gjær og salt i en stor bolle. Visp inn mel og brunt smør; dekk med plastfolie og la røren stå i romtemperatur i minst 8 timer og opp til 12 timer. Varm opp vaffeljernet til det er veldig varmt. Visp inn egg og natron i røren. Smør vaffeljernet med non-stick spray og hell røren på vaffeljernet, og fordel den jevnt over overflaten (mengden av røren vil variere avhengig av maskinen). Stek vaflene til de er gyldne og gjennomstekte. Server umiddelbart med lønnesirup og mer smør.
- 2Smelt 3/4 kopp smør i en middels stor kjele over middels varme og kok, rør ofte, til smøret skummer, deretter blir brunt (ikke brent), 5–8 minutter. Hell det over i en middels stor bolle; la det avkjøle.
- 3Visp melk, kulturmelk, sukker, gjær og salt i en stor bolle. Visp inn mel og brunt smør; dekk med plastfolie og la røren stå i romtemperatur i minst 8 timer og opp til 12 timer.
- 4Varm opp vaffeljernet til det er veldig varmt. Visp inn egg og natron i røren. Smør vaffeljernet med non-stick spray og hell røren på vaffeljernet, og fordel den jevnt over overflaten (mengden av røren vil variere avhengig av maskinen). Stek vaflene til de er gyldne og gjennomstekte.
- 5Server umiddelbart med lønnesirup og mer smør.