Fransk yoghurtkake
oppskrift på fransk yoghurtkake - en myk og saftig kake perfekt for enhver anledning. enkel å lage, med få ingredienser og god smak.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 55 minutter
Porsjoner: 8
dessert
Ingredienser
- Non-stick vegetabilsk spray
- 1 ½ kopper hvetemel
- 2 teskjeer bakepulver
- ¾ teskje kosher salt
- 1 kopp sukker
- 1 spiseskje finrevet sitronskall
- ¾ kopp gresk yoghurt med helmelk
- ½ kopp vegetabilsk olje
- 2 store egg
- ½ teskje vaniljeekstrakt
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 175°C. Smør en standard brødform (8 1/2 x 4 1/4 tommer) med non-stick vegetabilsk spray. Dryss med mel; rist av overflødig. Visp sammen 1 1/2 kopper hvetemel, 2 teskjeer bakepulver og 3/4 teskje kosher salt i en middels bolle. Bruk fingrene til å gni 1 kopp sukker sammen med 1 spiseskje finrevet sitronskall i en stor bolle til sukkeret er fuktig. Tilsett 3/4 kopp fullmelk gresk yoghurt, 1/2 kopp vegetabilsk olje, 2 store egg og 1/2 teskje vaniljeekstrakt; visp for å blande. Vend inn de tørre ingrediensene bare til de er blandet. Hell røren i den forberedte formen og jevn ut toppen. Stek til toppen av kaken er gyllenbrun og en kakepinne satt inn i midten kommer ut ren, ca. 50-55 minutter. La kaken avkjøle i formen på en avkjølingsrist i 15 minutter. Vend den ut på risten og la den avkjøle helt. FORHÅNDSRETT: Kan lages 3 dager i forveien. Oppbevares lufttett ved romtemperatur.
- 2Forvarm ovnen til 175°C. Smør en standard brødform (8 1/2 x 4 1/4 tommer) med non-stick vegetabilsk spray. Dryss med mel; rist av overflødig. Visp sammen 1 1/2 kopper hvetemel, 2 teskjeer bakepulver og 3/4 teskje kosher salt i en middels bolle. Bruk fingrene til å gni 1 kopp sukker sammen med 1 spiseskje finrevet sitronskall i en stor bolle til sukkeret er fuktig. Tilsett 3/4 kopp fullmelk gresk yoghurt, 1/2 kopp vegetabilsk olje, 2 store egg og 1/2 teskje vaniljeekstrakt; visp for å blande.