Bittere grønne grønnsaker med sautert mais og sjalottløk
oppskrift på deilige bitter greens med sautert mais og sjalottløk, perfekt som forrett eller lett middag. enkel å lage og full av smak.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1 ss olivenolje
- 2 unser hakket guanciale (saltet svinekjake), pancetta (italiensk bacon) eller bacon
- 2 hakkede sjalottløk
- Salt og pepper
- 4 kopper ferske maiskjerner
- 3 ss sherryeddik eller rødvinseddik
- 1 ss olivenolje
- 1 bunt løvetann- eller ruccolablader (ca. 8 kopper)
- 2 hakkede Medjool-dadler
- Revet Parmesan
- En klype hakket frisk gressløk
Fremgangsmåte
- 1Varm opp 1 spiseskje olivenolje i en stor stekepanne på middels varme. Kok 2 unser hakket guanciale (saltet svinekjake), pancetta (italiensk bacon) eller bacon, rør av og til, til det er brunt og sprøtt, ca. 4 minutter. Tilsett 2 hakkede sjalottløk, krydre med salt og pepper, og kok, rør ofte, til det er mykt, ca. 3 minutter. Tilsett 4 kopper ferske maiskjerner og kok i 2 minutter. La det avkjøle litt, og rør deretter inn 3 spiseskjeer sherryeddik eller rødvinseddik og 1 spiseskje olivenolje. Vend 1 bunt løvetann- eller ruccolagrønt (ca. 8 kopper) og den varme dressingen i en stor bolle. Krydre med salt og pepper. Server med toppet av 2 hakkede Medjool-dadler, revet Parmesan og en liten klype hakket frisk gressløk.
- 2Varm opp 1 spiseskje olivenolje i en stor stekepanne på middels varme. Kok 2 unser hakket guanciale (saltet svinekjake), pancetta (italiensk bacon) eller bacon, rør av og til, til det er brunt og sprøtt, ca. 4 minutter. Tilsett 2 hakkede sjalottløk, krydre med salt og pepper, og kok, rør ofte, til det er mykt, ca. 3 minutter. Tilsett 4 kopper ferske maiskjerner og kok i 2 minutter. La det avkjøle litt, og rør deretter inn 3 spiseskjeer sherryeddik eller rødvinseddik og 1 spiseskje olivenolje.
- 3Vend 1 bunt løvetann- eller ruccolagrønt (ca. 8 kopper) og den varme dressingen i en stor bolle. Krydre med salt og pepper. Server med toppet av 2 hakkede Medjool-dadler, revet Parmesan og en liten klype hakket frisk gressløk.