Bittere grønne grønnsaker med sautert mais og sjalottløk

Bittere grønne grønnsaker med sautert mais og sjalottløk

oppskrift på deilige bitter greens med sautert mais og sjalottløk, perfekt som forrett eller lett middag. enkel å lage og full av smak.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1 ss olivenolje
  • 2 unser hakket guanciale (saltet svinekjake), pancetta (italiensk bacon) eller bacon
  • 2 hakkede sjalottløk
  • Salt og pepper
  • 4 kopper ferske maiskjerner
  • 3 ss sherryeddik eller rødvinseddik
  • 1 ss olivenolje
  • 1 bunt løvetann- eller ruccolablader (ca. 8 kopper)
  • 2 hakkede Medjool-dadler
  • Revet Parmesan
  • En klype hakket frisk gressløk

Fremgangsmåte

  1. 1Varm opp 1 spiseskje olivenolje i en stor stekepanne på middels varme. Kok 2 unser hakket guanciale (saltet svinekjake), pancetta (italiensk bacon) eller bacon, rør av og til, til det er brunt og sprøtt, ca. 4 minutter. Tilsett 2 hakkede sjalottløk, krydre med salt og pepper, og kok, rør ofte, til det er mykt, ca. 3 minutter. Tilsett 4 kopper ferske maiskjerner og kok i 2 minutter. La det avkjøle litt, og rør deretter inn 3 spiseskjeer sherryeddik eller rødvinseddik og 1 spiseskje olivenolje. Vend 1 bunt løvetann- eller ruccolagrønt (ca. 8 kopper) og den varme dressingen i en stor bolle. Krydre med salt og pepper. Server med toppet av 2 hakkede Medjool-dadler, revet Parmesan og en liten klype hakket frisk gressløk.
  2. 2Varm opp 1 spiseskje olivenolje i en stor stekepanne på middels varme. Kok 2 unser hakket guanciale (saltet svinekjake), pancetta (italiensk bacon) eller bacon, rør av og til, til det er brunt og sprøtt, ca. 4 minutter. Tilsett 2 hakkede sjalottløk, krydre med salt og pepper, og kok, rør ofte, til det er mykt, ca. 3 minutter. Tilsett 4 kopper ferske maiskjerner og kok i 2 minutter. La det avkjøle litt, og rør deretter inn 3 spiseskjeer sherryeddik eller rødvinseddik og 1 spiseskje olivenolje.
  3. 3Vend 1 bunt løvetann- eller ruccolagrønt (ca. 8 kopper) og den varme dressingen i en stor bolle. Krydre med salt og pepper. Server med toppet av 2 hakkede Medjool-dadler, revet Parmesan og en liten klype hakket frisk gressløk.