Andebryst med appelsin, honning og te-saus

Andebryst med appelsin, honning og te-saus

Oppdag hvordan du lager saftige andebryst med en smakfull saus av appelsin, honning og te. Perfekt for en elegant middag.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 2 benfrie bryststykker av Muscovy-and, ca. 800 gram totalt
  • 3/4 kopp hakkede sjalottløk
  • 2 1/4 kopper kyllingkraft med lavt saltinnhold (på boks)
  • 1 1/2 kopper appelsinjuice
  • 4 1/2 teskjeer Earl Grey-teblader eller 5 teposer, blader fjernet fra posene
  • 1 spiseskje honning
  • 3 spiseskjeer smør, delt i små biter
  • Appelsinbiter (valgfritt)

Fremgangsmåte

  1. 1Forvarm ovnen til 230°C. Stikk hull i skinnet på andebrystene med en gaffel over hele overflaten. Strø salt og pepper over andebrystene. Varm en stor, tung stekepanne over høy varme. Legg andebrystene med skinnsiden ned i pannen. Stek til skinnet er godt brunt, ca. 4 minutter. Snu andebrystene og stek i ytterligere 2 minutter. Ta av varmen. Sett et rist i en stekepanne. Overfør andebrystene til risten (drittsluk i pannen). Stek andebrystene til ønsket stekegrad, ca. 20 minutter for medium-rare.
  2. 2I mellomtiden, varm opp drittsluk i pannen over middels varme. Tilsett sjalottløk og sautér til de begynner å bli brune, ca. 5 minutter. Løft pannen og skyv sjalottløken til den høyere enden av pannen, slik at fettet flyter til den lavere enden. Skje av fettet og kast det. Tilsett buljong, appelsinjuice og teblader i pannen. Kok opp til blandingen er redusert til ca. 1 1/4 kopp, ca. 17 minutter. Sil blandingen gjennom en sil over en bolle, og press på faststoffene for å få ut mest mulig væske. Kast faststoffene i silen. Hell væsken tilbake i samme panne. Tilsett honning og la det småkoke. Visp inn smør. Smak til med salt og pepper.
  3. 3Skjær andebrystene i tynne skiver på tvers. Legg skivene i en vifte på hver av fire tallerkener, og fordel dem likt. Øs sausen rundt andeskivene. Pynt med appelsinbiter, hvis ønskelig.